Hlavní obsah

Na první ligový gól čekal do třiceti. Teď Novák doufá, že pomůže Dynamu k postupu

Mladá Boleslav

Do třiceti si musel počkat na první ligovou trefu. A to má obránce českobudějovického Dynama na kontě už přes dvě stě zápasů, které za svůj klub odehrál v nejvyšší soutěži i druhé lize. „Čekal jsem na ni spoustu let, takže mám samozřejmě radost. Ještě větší mám ale z toho, že jsem ten gól vstřelil na hřišti soupeře. Mohl by nám pomoci k postupu,“ netajil se obránce ligového nováčka Pavel Novák po prvním utkání play off v Mladé Boleslavi vírou, že semifinálová konfrontace je otevřená a rozhodnutí padne až v odvetě.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Dynama České Budějovice Pavel Novák.

Článek

Jihočeši měli první semifinálovou partii na hřišti trápící se Mladé Boleslavi rozehranou víc než slibně. I Novákovou zásluhou... Už po necelé čtvrthodině se dostal v souboji s bránícím Křapkou ve vzduchu o hlavu výš než soupeř a skóroval.

„Věděli jsme, kde má soupeř slabiny a připravovali se na to, abychom jich využili. Nešlo proto o akci zrozenou z náhody. Mészáros se prosadil v souboji jeden na jednoho a přesným centrem mě hezky našel," nešetřil obránce Jihočechů chválou na adresu spoluhráče, který mu první ligový gól v životě připravil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Zelený z Boleslavi a Patrik Brandner z Českých Budějovic.

Celý první poločas se zdálo, že jeho týmu k výhře postačí. Zvláště poté, co Jihočeši přežili penaltu, znovu se nadechli a měli hned několik možností vedení zvýšit. Hlavně nejlepšímu střelci českobudějovického Dynama se po Novákově přihrávce nabízela.

„Ivan měl skutečně solidní příležitost, ale vytvořili jsme si i další. V prvním poločase jsme hráli opravdu dobře a byli lepší než domácí. Po přestávce jsme ovšem začali zbytečně, a hlavně lacině ztrácet míče, znejistili jsme, vypadli jsme ze hry a Boleslav výsledek otočila," glosoval obrat po změně stran třicetiletý obránce, který v posledních třech kolech základní části ligy v sestavě Jihočechů chyběl.

„Moc jsem toho skutečně neodehrál, ale utkání šla rychle po sobě, takže mi doba nepřipadala zase až tak dlouhá," nechal se slyšet Novák, který v době nucené koronavirové pauzy prodloužil v Dynamu smlouvu o další dva roky.

V nadstavbě mu dal trenér David Horejš zase šanci a on se odměnil nejen solidním výkonem, ale i gólem. Na vítězství sice nestačil, ale v semifinálové konfrontaci by mohl být nakonec hodně důležitý.

„Branka vstřelená venku se určitě hodí. Čeká nás odveta, ve které půjdeme za postupem, proto věřím, že v konečném součtu bude mít můj gól velký vliv a pomůže nám k účasti ve finále," věří Novák, že v sobotu na Střeleckém ostrově pro jeho tým ještě sezona neskončí.

Reklama

  0 : 1 Teplice - Č. Budějovice 0 : 1 30. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava