Hlavní obsah

Na Slavii šance pálil, v Plzni dvakrát udeřil. Liberec po první venkovní výhře velebí Chorvata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před reprezentační pauzou se zastřeloval na Slavii, v sobotu v Plzni už mířil přesně. A hned dvakrát. Chorvatský útočník Luka Kulenovič protrhnul po 11 zápasech střelecký půst a dvěma góly pomohl k nečekané sobotní výhře Liberce v Plzni (3:1). I díky jeho dvěma trefám v Doosan Aréně oslavil Slovan první venkovní výhru v této sezoně.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z branky

Článek

„Delší dobu jsem nemohl dát gól, což je pro útočníka vždycky nemilé. Ale tohle fotbal přináší, měl jsem extra motivaci to zlomit. Dva góly jsou výsledkem kvality mojí i celého týmu,“ pochvaloval si 24letý Kulenovič, který přišel k Nise v létě z bosenského Sloga Doboj. Na podzim vstřelil čtyři branky, na jaře až do soboty mlčel.

„Kvalitu má, o tom jsme věděli. Neabsolvoval celou zimní přípravu, což na něm na začátku jara bylo vidět. Měli jsme spolu debatu. Poslední zápasy ale zahrál dobře, chyběl jen gól. Teď dal rovnou dva,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Při prvním se prosadil zblízka hlavou, kdy se míč odrazil od břevna za čáru. Při druhém prošel přes tři protihráče a sám před brankářem Martinem Jedličkou s přehledem uklidil míč k tyči. „Balon se ke mně ale šťastně odrazil,“ přiznal Kulenovič, který se spoluhráči slavil první venkovní výhru v sezoně. Slovan přiblížila elitní šestce.

„Tohle jsou body navíc, dopředu se s nimi nedalo počítat. K čemu budou, ukáží zbývající čtyři zápasy v základní fázi. Každopádně jsme rádi, že jsme navázali na zápasy na Spartě a na Slavii. V Plzni jsme byli konečně efektivní,“ těší Kozla.

Reklama