Hlavní obsah

Velikonoční Beran udeřil. Záložník Bohemians se trefil po čtyřech letech a zařídil výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte si ještě, co jste dělali v květnu 2020? Celé Česko tehdy mrazila koronavirová opatření a Michal Beran v dresu fotbalového Liberce před prázdnými tribunami vstřelil svůj první ligový gól. Na ten další si musel počkat téměř čtyři roky, ale stál za to. Nyní již ve službách Bohemians jím pomohl drobný záložník k vítězství 2:0 nad Jabloncem. „Čekal jsem na to fakt dlouho,“ oddychl si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Beran z Bohemians na archivním snímku

Článek

Kdy jindy by vlastně Beran mohl střelecký půst utnout, když ne během Velikonoc?

Navíc těžko říci, jestli tak šlo učinit parádněji. Třiadvacetiletý záložník si ve 22. minutě s Jabloncem přebral přihrávku Lukáše Hůlky, po krátkém navedení práskl do míče za vápnem a nechal brankáře Jana Hanuše plachtit vzduchem. Marně. Tohle prostě chytit nešlo.

„Zatím jsem to zpětně neviděl, ale těším se, až se podívám. Doufám, že to bude vypadat stejně jako ze hřiště,“ culil se Beran.

Při pohledu na gólovou střelu se skoro nechce věřit, že na druhý zásah v kariéře čekal tak dlouho.

„Asi jsem měl smůlu,“ krčil rameny autor krásné branky, která byla nakonec vítězná. „Snažím se do zakončení tlačit co nejvíc, trénuju to. Už ve Zlíně mi to tam málem spadlo. Do zápasu jsem šel s tím, že se budu snažit rozjíždět akce a hodně střílet,“ vyprávěl Beran.

V srdci záložní řady nastoupil s kapitánem Lukášem Hůlkou a spolupráci si nemohl vynachválit. Kovaný stoper za ním působil jako štít, který rozrážel soupeřovy akce. Beranovi se tak dostalo potřebné volnosti.

„S Hůlisem se mi hraje skvěle. Je strašně silný v osobních soubojích. Můžu pak hrát více nahoru, protože mě zajišťuje. Zvládli jsme to spolu dobře,“ pochvaloval si Beran.

Ten za sebou má poměrně zajímavý příběh. Od premiérové trefy za Liberec stihl přestoupit do Slavie, jíž je stále kmenovým hráčem. Hostoval krátce v Pardubicích i nyní v Bohemians, kde načíná třetí rok. Kýžený gól ale nepřicházel. I když herně nevypadá drobný středopolař vůbec zle. Zdobí jej oko pro chytrou přihrávku i jedinečný, krátký driblink. Právě šikovností na míči často zvedá diváky v Ďolíčku ze sedadel. Jenže ta produktivita…

„Při přípravě na zápas ode mě dostal naloženo. Poukazoval jsem na to, že mi všichni říkají, jak hraje skvěle. Ale nemá čísla. Takového hráče nikdo nevezme. Jestli má jít ven, musí mít asistence, druhé asistence i nějaké ty góly,“ má jasno kouč Jaroslav Veselý.

„Je potřeba, abychom podobné hráče nutili do střelby,“ dodal šéf lavičky Bohemians.

Po výstavním gólu proti Jablonci už nejspíš nebude třeba blonďatého středopolaře dlouze přemlouvat.

Reklama