Hlavní obsah

Náhrada za Chaluše přišla ze Sparty! Liberec posílil Štetina

Fotbalový Liberec na boj o elitní šestku posiluje zadní řady. Na hostování do konce sezony získal ze Sparty Lukáše Štetinu. 30letému stoperovi v létě na Letné končí smlouva a pro jaro s ním už kouč Pavel Vrba nepočítal. Pod Ještěd přichází bez opce.

Foto: FC Slovan Liberec

Lukáše Štetina míří do Liberce.

Článek

„Je to pro mě samozřejmě změna, ale pevně věřím, že svými dobrými výkony pomůžu jak mužstvu, abychom se posunuli v tabulce výš, tak sobě," říká Štetina. Obránce se velmi dobře zná s koučem Liberce Lubošem Kozlem, pod kterým v barvách Dukly odehrál přes sto zápasů.

„Byl to ten hlavní důvod, proč jsem zvolil právě Slovan a jsem moc rád, že jsem tady," přiznal rodák z Nitry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina v dresu Sparty.

Do Liberce přichází jako půlroční záskok za stopera Matěje Chaluše, který přestoupil do švédského Malmö. Na modrobílém dresu by měl důrazný zadák nosit i stejné číslo jako Chaluš „37".

V úterý ve Zlíně v prvním ostrém zápase letošního roku pak kouč Luboš Kozel postavil do středu obrany vedle Dominika Plechatého Theodora Gebre Selassieho, jenže obvykle hraje na pravém kraji obrany.

Štetina tak U Nisy pravděpodobně vytvoří stoperskou dvojici právě s Plechatým, který v Liberci rovněž hostuje ze Sparty. „Pár přátelských i soutěžních zápasů jsme spolu už odehráli, těším se na to. Pevně věřím, že nám to bude klapat a budeme si rozumět," doufá Štetina.

Čtyřnásobný slovenský reprezentant přišel do Sparty v létě v roce 2017 z Dukly, kdy na Letné začínal koučovat Andrea Stramaccioni. Ve Spartě tak po necelých pěti letech končí poslední hráč, který neslavný pokus se zahraničním koučem zažil. Štetina v rudém dresu odehrál celkem osmdesát zápasů. V létě 2020 slavil právě U Nisy po výhře 2:1 nad Libercem zisk domácího poháru. Na jaře by rád na stejném místě uspěl znovu.

Reklama

Související témata: