Hlavní obsah

Pešek už jednou Partizan ochutnal a porazil. Důrazný soupeř, čeká znovu ostrý boj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jaro jako na houpačce. Ligové ztráty v Českých Budějovicích a s Plzní, mezi nimi zase pohárová výhra na Slavii. Fotbalisté pražské Sparty střídají tváře jako den a noc. Otázkou je, jakou nastaví svým příznivcům ve čtvrtek večer. V prvním zápase úvodního kola vyřazovací části Konferenční ligy hostí Partizan Bělehrad. „Musíme se odpíchnout od Slavie. Věřím, že jsme se v lize ponaučili a že těžké zápasy budeme zvládat,“ doufá křídelník Jakub Pešek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha.

Článek

Může jít v kabině příkladem. Jednou už skalp aktuálního lídra srbské ligy získal.

„Hrál jsem proti Partizanu přípravný zápas ještě s Libercem. Bude to důrazný a kvalitní soupeř. Musíme si poradit, hrát jako na Slavii, kde byla chuť získat každý balon. Pak to bylo vidět i na výsledku. Doufám, že do toho takhle vlétneme a podaří se nám zápas zvládnout," přeje si český reprezentant Jakub Pešek.

Slovan narazil na Partizan v lednu 2019 na soustředění v Turecku a porazil ho 1:0. Gól dával Lehoczki, Pešek tehdy odehrál celé utkání. Liberec to vůbec proti bělehradské legendě umí, o rok dříve nad Partizanem zvítězil 2:1. V mužstvu ze současného letenského kádru byli pro změnu Pulkrab a Wiesner.

Jenže Pulkrab je zraněný a Wiesner, s nímž Pešek na pravé straně úzce spolupracuje, zase bude chybět kvůli karetnímu trestu.

„Mrzí mě, že Tomáš se mnou na lajně nebude. Máme ale dobré náhrady a dostanou příležitost i jiní hráči. Máme jasné úkoly. Věřím, že všichni ukážou velké nasazení," říká odhodlaně.

Jakub Pešek kvůli EURO odložil svatbu. Jedna změna termínu nemusí stačit!Video: Sport.cz, FAČR

Mužstvo se musí vypořádat s dopadem nedělního šlágru s Plzní. Sparta v něm byla sedmdesát minut mizerná, až v závěru zachránila alespoň bod.

„Všechno jsme si ukázali. Před námi máme další cíl. Nálada je bojovná. Budeme chtít ligu odčinit a zvítězit. Těším se, je to evropská soutěž. Máme velká očekávání, věřím, že zápas zvládneme," popisuje atmosféru v kabině.

Také Pešek je zatím na začátku jara nevyrovnaný. V derby skóroval a gól věnoval tátovi k narozeninám. Proti Plzni se neprosadil a byl vcelku brzy střídán.

„Cítím se dobře. I když v lize nejsou mé výkony tak dobré. Do tolika šancí jsem se nedostával. V poháru jsme ukázali sílu a věřím, že si ji přeneseme i do zápasu s Partizanem," přeje si.

Reklama

Související témata: