Hlavní obsah

Napadený Zapletal, chuligánů na něj bylo víc, komentuje mluvčí Olomouce

Funkcionářem fotbalové Olomouce, který byl napaden po skončení dohrávky 3. kola nejvyšší soutěže mezi hostující Sigmou a Slavií Praha v areálu Sinobo Stadium byl bezpečnostní technik klubu Milan Zapletal. Právu to potvrdila ve čtvrtek mluvčí Hanáků Alice Zbraňková s tím, že napadený byl po incidentu v nemocnici ošetřen a je v pořádku.

Foto: Sport.cz

Andrův stadión.

Článek

„Vše se událo strašně rychle. Skupina lidí, nevíme přesně kolik jich bylo, obklíčila naše klubové auto. Milan z něj vystoupil s tím, že se situaci pokusí vyřešit. Byl však napaden a zbit. Poté ho odvezli do nemocnice, kde ho ošetřili. Bylo tom nějaké šití. Je však v pořádku, je to tvrďák," uvedla mluvčí.

Se Zapletalem ve vozidle seděli další dva lidé. Podle informací Práva obchodní manažer a bývalý fotbalista Sigmy Aleš Škerle a pracovnice klubu.

Proč k napadení došlo, Sigma netuší. „Nevíme, zda šlo o náhodu, či to bylo cílené. Ani nevíme, zda šlo o fanoušky Slavie či někoho jiného," dodala už bez dalších podrobností s odkazem na policejní šetření Zbraňková.

„Věříme, že celý incident bude řádně prošetřen. Děkujeme SK Slavia Praha za vyjádření podpory. Stejně jako ona takovému jednání nerozumíme. Jakékoliv projevy násilí do moderní společnost nepatří a jako klub je kategoricky odsuzujeme," uvedla ještě Sigma k události na klubovém webu.

Reklama

Související témata: