Hlavní obsah

Napište to, nabádal Vrba. První gól Plzně padl po ofsajdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V konečné čtyřgólové nadílce tento moment nakonec téměř zapadl. Zlín ale může odjíždět z Plzně s určitým pocitem křivdy, byť Ševci byli ve Štruncových sadech jednoznačně horším týmem a všechny body zůstaly zaslouženě na západě Čech. A proč tedy křivda? Prvnímu gólu Viktorie totiž předcházel ofsajd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně oslavují vstřelený gól v utkání se Zlínem.

Článek

Řeč je o trefě kapitána Lukáše Hejdy z 34. minuty. Samotná gólová akce byla v pořádku. Jan Sýkora centroval a Hejda usměrnil míč hlavou s pomocí tyče za záda Matěje Rakovana.

Jenže před trestným kopem, jenž byl odpískán po faulu Vukadina Vukainoviče, se nacházel v ofsajdu plzeňský útočník Matěj Vydra. Jelikož situace byla zahraná a nepředcházela přímo gólu, VAR zasáhnout nemohl.

„Sudí to viděl nějak, já to viděl nějak. Pokud to byl gól po ofsajdu, tak to napište. Vy víte asi nejlépe, jak to bylo," prohlásil před novináři ve svém stylu kouč Zlína Pavel Vrba, jenž na začátku poločasové přestávky šel ještě za rozhodčími a něco si s nimi vyříkával.

Lepší pohled na věc měl v danou chvíli určitě obránce a kapitán Zlína Václav Procházka. „Bylo nás na hřišti víc, co jsme situaci reklamovali. Ale byla už zahraná, až pak vznikl faul. Jestli ofsajd byl, už s tím nešlo nic dělat. Na standardku jsme se připravit mohli," dodal smířeně.

Těžko říct, jestli by se utkání vyvíjelo v případě odpískání postavení mimo hru jinak. Plzeň totiž po změně stran dominovala a triumfovala jednoznačně 4:0, když se dvakrát trefil Adam Vlkanova a účet uzavřel Tomáš Chorý.

„Určitě se zápas lámal standardními situacemi. Celkem slušně jsme bránili, ale tohle jsme neuhlídali, musí nás to strašně mrzet. Plzeň by si asi šance vytvořila i ze hry, ale tohle je špatně. Měli jsme situace lépe zvládnout," přemítal Procházka.

Zlín zažil psychicky složitý víkend, tři body si totiž připsali fotbalisté Pardubic, Teplic i Českých Budějovic, tedy přímí konkurenti v boji o záchranu. „Ať si říkáme, co chceme, že se nebudeme koukat na výsledky, všude vidíme, že soupeři získávají. My jsme kvůli tomu nic neměnili, jeli jsme do Plzně s tím, že se pokusíme urvat co nejvíce bodů. Nepovedlo se, ale máme ještě dva zápasy v základní části," uvědomuje si zkušený obránce s tím, že Zlín musí zabrat, aby se porval alespoň o baráž. Do ní po nadstavbové části půjdou 14. a 15. celek soutěže, poslední automaticky padá o patro níž.

Reklama