Hlavní obsah

Náš problém je, že nedáváme góly. Tým ale není mrtvý. Zvedne se, věří olomoucký kouč Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Olomouce ukončili černou sérii a po čtyřech porážkách v řadě v šestém kole nejvyšší soutěže bodovali. Z remízy 1:1 s Libercem ale nadšeni nebyli. V tabulce jsou totiž až čtrnáctí. Severočeši, kteří od 69. minuty dohrávali po vyloučení Maxima Talovjerova o deseti, neprohráli potřetí za sebou a jsou čtvrtí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Václav Jílek.

Článek

„Bod je pro nás málo. První poločas byl podle našich představ. Skvělé nasazení, spousta velkých šancí. Zaslouženě jsme vedli. Nezachytili jsme sice vstup do druhé půle, a dostali nešťastný gól po teči Ondry Zmrzlého, ale celkově jsme se rvali a vytvářeli si i pak brankové příležitosti. V přesilovce to byla hra na jednu bránu. Nejsme však schopni dát víc než jeden gól, a to je náš problém," věděl lodivod Hanáků Václav Jílek.

Panice však stále nepropadá. „Bohužel, fotbal nám teď dává tvrdé direkty. Výkon, co jsme dnes předvedli, je ale pro mě známkou, že mužstvo není mrtvé. Jen odhodlání a chuť vyhrát, nestačí. Musíte do toho dát i rozum a fotbalovou kvalitu. Ve finální fází jsme však udělali věci, co nebyli správné a na deset minut jsme vypadli z utkání a byli za to potrestáni. Jsme ale přesvědčen, že se z toho zvedneme, a když na dnešek navážeme, příště v Pardubicích za to budeme odměněni a dovezeme tři body," dodal.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Václav Jílek na konci utkání.

Severočeši bod z Hané brali. „Všemi deseti. Má pro nás obrovskou cenu. Domácí byli v úvodu agresivní, dobře nás napadali, dělali jsme spoustu chyb, nefungovalo nám to ve středu hřiště. Koledovali jsme si o gól, a byť jsme se štěstím přežili dvě tyčky, nakonec jsme ho dostali," uvedl liberecký trenér Luboš Kozel.

Po přestávce udělal dvě změny v sestavě, změnil rozestavení a karta se začala obracet. „Náš výkon šel ihned nahoru. Noví hráči, hlavně Denis Višinský, tomu pomohli, vyrovnali jsme a pak to bylo chvíli otevřené," pokračoval.

Červená karta, kterou vyfasoval Talovjerov, ale naděje na lepší výsledek Liberci vzala. „Do televize jsem říkal, že byla hodně přísná. Pak jsem viděl další záběr a musím se omluvit, byla zasloužená. Cením si toho, že jsme se v deseti ubránili, ač jsme byli pod obrovským tlakem. V pokutovém území jsme byli silní a díky tomu si ten bod odvážíme," dodal spokojený Kozel.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články