Hlavní obsah

Naše očekávání jsou rozhodně vyšší, únava za ztrátu nemůže, nevymlouvá se Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve potřetí v historii byla po prvních čtyřech ligových kolech obě pražská S bodově stoprocentní. Déle vydržely Slavia i Sparta bez zaváhání pouze v sezoně 1925/26 (5 zápasů). Série se ovšem přetrhla. Letenští fotbalisté oslabení o vyloučeného kapitána Krejčího jen remizovali 1:1 v Teplicích a sešívaní se mohou v neděli osamostatnit v čele tabulky. „Takový výsledek ani výkon jsme nechtěli. Ani při rovnocenném počtu hráčů na hřišti jsme nehráli dobře,“ říká na rovinu trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Sparta se potřebuje dostat do pohody, v jaké byla před úterní odvetou s Kodaní. Vyřazení v předkole Ligy mistrů na ní samozřejmě zanechalo stopy. Trenér v nabitém programu udělal šest změn v základní sestavě, což na rozdíl od ještě větší rotace v Jablonci tentokrát výhru nepřineslo.

„Nemyslím si, že by výsledek poznamenala únava. Hráli jsme před čtyřmi dny, což by rozhodně nemělo mít vliv na výkon v Teplicích. Máme za sebou tři dny regenerace a přípravy, a to není málo," nehledá si Brian Priske alibi.

„Do utkání jsme nevstoupili dobře," vidí první problém.

Ještě po zahájení zápasu bylo vpodvečer na Stínadlech přes 30 stupňů Celsia. Ve 22. minutě poskytl rozhodčí hráčům první přestávku na pití. Sparta ji využila, asistent Friis vzal do rukou tabuli a trenéři se činili. Favorit poté předvedl svou nejlepší pasáž v utkání završenou Kuchtovým gólem.

„Trošku jsme změnili taktiku, což nám pomohlo a vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí, dokonce jsme dvakrát trefili tyč," přikyvuje dánský kouč.

Jenže těsně před přestávkou přišel zásadní problém. Vyloučení kapitána Krejčího a oslabení.

„Druhý poločas samozřejmě výrazně ovlivnila červená karta. V takových situacích musíte vycházet z defenzivy a věřit, že si ještě pár situací vytvoříte. Bojovali jsme, ale v závěru domácí využili standardní situaci," kaboní se Priske.

Před týdnem si v Jablonci liboval, že bez ohledu na jména bude jeho sestava na hřišti vždycky silná. První bodová ztráta takové tvrzení přece jen zpochybnila.

„Máme velkou kvalitu a nemyslím si, že by tomu v Teplicích bylo jinak. V první řadě musíme pochválit soupeře, který předvedl opravdu kvalitní výkon. Měl druhé míče, byl kompaktní, agresivní a hrál jednoduše. Pravdou je, že my jsme to nejlepší neukázali a naše očekávání jsou rozhodně vyšší," hodnotí trenér.

„Myslím ale, že když se koukneme na naši hru před červenou kartou, tak jsme viděli pěkné akce, několik velkých šancí a troufám si říci, že druhý gól visel ve vzduchu. V druhé půli to pak byl velký boj. Zisku všech bodů jsme byli blízko, ale nakonec se nám to nepovedlo. Chtěl bych však kluky pochválit, jak nepříznivé situaci navzdory celý zápas makali, sprintovali, bránili a dělali vše pro to, aby zvítězili," vyzdvihuje Priske.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.