Hlavní obsah

Naštvaný Svědík: V Plzni obstál jen brankář, takhle se Slovácko nesmí prezentovat!

Praha

Se Slováckem na Plzeň umí, trenér Martin Svědík ji porazil v posledních dvou sezonách třikrát. Jeho tým ji pokaždé dostal precizní defenzivou a smrtícími brejky. V neděli v Doosan Areně tyto zbraně nechal v kabině. Nebýt mizerné koncovky Viktorie a mimořádného výkonu brankáře Nguyena, odjelo Slovácko domů s přídělem. A nikoli s příznivou prohrou 1:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Stanislav Hofmann ze Slovácka dostává v Plzni červenou kartu.

Článek

„Plzeň byla jasně lepší. Naše defenzíva i ofenzíva pracovaly špatně. Zle jsme napadali, nebyli jsme dostatečně agresivní. Z toho pramenilo, že si Viktorka vytvářela prostory na křídlech, před naši bránu létaly neustále centry. Domácí zvítězili zaslouženě," povzdechl si Svědík.

Jeho celek se sice po ojedinělém útoku ujal Jurečkou vedení, drtivou většinu zápasu se však bránil. Ve druhé půli už jen v deseti, před přestávkou byl vyloučený stoper Hofmann. Skolil pronikajícího Ba Louu, po upozornění videorozhodčího změnil hlavní sudí Julínek původní žlutou kartu na červenou.

„Za mě šlo o přísné vyloučení. Souviselo s tím, že jsme prohrávali souboje uprostřed hřiště. Střed zálohy nám nefungoval. Po vyloučení mužstvo hrálo, na co mělo. Plzni je těžké odolávat v jedenácti, natož v oslabení. Hrála výborně, ve druhém poločase tam měla dva vysoké útočníky," pronesl Svědík.

Až na brankáře Nguyena neměl koho pochválit. „Nguyen nás několikrát zachránil, jeho výkon snese nejvyšší parametry. Byl to bohužel jediný náš hráč, kterého můžu pochválit. Zbytek podal podprůměrné výkony," dodal kouč Slovácka, kterého nejvíc mrzelo, že tým nedal do utkání srdce, nebyl kompaktní. Semknul se až po vyloučení Hofmanna.

„Začít bojovat až v deseti je hodně pozdě. Někteří kluci měli přílišný respekt z Plzně. Tohle je pro mě největší zklamání. Nechci, aby se Slovácko takhle prezentovalo," zlobil se Svědík.

Slovácko v úvodních dvou kolech neinkasovalo, v Plzni ale mohlo dostat klidně deset gólů. „Musíme na zápas co nejdřív zapomenout a zvednout hlavy. Atmosféra v týdnu asi nebude ideální, ale zavinili jsme si to sami," doplnil útočník Václav Jurečka, autor jediné trefy hostů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice