Hlavní obsah

Naštvaný Veselý: Jestli se bojíme vítězit nad Spartou, tak fotbal nehrajme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozbor zápasu se Spartou nebude pro fotbalisty Bohemians vůbec příjemný, trenér Klokanů Jaroslav Veselý byl po porážce 1:3 pořádně nabroušený. Rozpumpovalo ho chování jeho týmu po vedoucí brance v 41. minutě. „Hráli jsme jako děti na pískovišti, které si myslí, že hodí balon soupeři, postaví se v deseti do vápna a nějak se to dohraje,“ chrlil ze sebe Veselý. Nedohrálo, Bohemians inkasovali ještě do přestávky, pár minut po ní znovu. „Sami ve svůj neprospěch jsme utkání vyřešili,“ přidal kouč zelenobílých.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý

Článek

Co vás rozzlobilo?

Myslím, že jsme odehráli velkou většinu prvního poločasu slušně. Ano, v nějakých fázích jsme měli i určité štěstí, ale postupnými krůčky jsme se dostávali do tlaku a zajímavých věcí. V určité fázi bylo utkání otevřené na obě strany. Když jsme se dostali ke kýžené první brance, přišla pro mě nepochopitelná pětiminutovka.

Co se během ní stalo?

Podělali jsme si zápas, stála nás přijatelnější výsledek. Sparta byla na kolenou, ale vlastní hloupostí a chybami jsme jí umožnili vrátit se. V závěru prvního poločasu jsme měli být aktivnější, ale byli jsme bázliví. První inkasovaný gól byl hloupý, druhý to samé. Pak se zápas rozhodl. Jsem na svůj tým naštvaný.

Šlo po druhé inkasované brance ještě něco dělat?

Přešli jsme na čtyřobráncový systém. A když jsme chystali další změny, dostali jsme třetí gól, což bylo taky fiasko. Rozhodčí nechal opakovat rozehrávku standardní situace Sparty, ale naši hráči, kteří mají rozdělené úkoly, se na to vykašlou. První gól byl skoro z rohu. Jsme Santa Clausové, rozdáváme dárky.

Budete při kritice konkrétní?

Tady ne. Hráči to ode mě uslyší adresně. Je to otázka celého týmu. Přišel blackout, který se přenesl i do druhého poločasu. Jestli se bojíme vítězit nad Spartou, tak fotbal nehrajme.

Podíváte se pak na utkání s chladnější hlavou a už i jako asistent reprezentačního trenéra?

Naštvání mě dlouho nepustí a podívám se na něj především kvůli nám. Možná bych byl radši, kdybychom dostali 0:3 v suchém triku, protože pak bych třeba řekl, že jsme na soupeře neměli. Vadí mi určitá míra bázlivosti, strach o výsledek. Ještě před tiskovkou jsem se na těch pět minut díval.

Co jste vypozoroval?

Takhle jsme nehráli celý první poločas. Nebylo to tím, že by Sparta byla najednou lepší, ale my jsme se vyrovnali u vlastního vápna a mysleli si, že těch pět minut přežijeme pasivitou. Sparta nám pak ukázala, jak se dohrává zápas takticky bez většího problému. Prozdržovali ho, Olatunji ho prosimuloval, ale je to legitimní. Taky jsme to mohli dohrát chytře.

Před týdnem jste prohráli se Slavií, nyní se Spartou. Který zápas byl pro vás těžší?

Nechtěl bych to srovnávat. Oba týmy hrají jiným způsobem, mají jiné hráče, filozofii, typologii. Ale abyste uspěli, musíte využít to, co vám soupeř nabídne. Nedokázali jsme to na Slavii, i když jsme nějaké šance měli. Do vedení jsme nešli a jako první jsme inkasovali. Se Spartou jsme dárek dostali, dokonce nám jich nabídla v podobě ztrát i víc a mohli jsme ji potrestat už dřív. Ale hloupostí a naivitou jsme ji posadili na koně. Oba zápasy byly těžké, teď jsme ale měli blíž k bodům než v Edenu.

Před zápasy v Karviné a s Pardubicemi zůstáváte ve skupině o záchranu. Máte obavy, že se z ní neposunete výš?

Nesleduji jiné výsledky. Pokud nevyhrajeme my, nemá cenu nic počítat. Musíme minimálně v jednom utkání vyhrát a v dalším bodovat. Ideální by bylo získat šest bodů. Máme před sebou play off, dva zápasy, které budeme muset zvládnout. Očekávám jinou typologii utkání, budou těžká jinak než ta poslední. Ale nemáme kam couvat, musíme se k tomu postavit čelem.

Reklama