Hlavní obsah

Návrat Plzně na trávník: dezinfekce míčů i nohejbal. Hráče budeme muset krotit, říká Guľa

Plzeň

Konečně hřiště! Po pěti týdnech běhání po lese se fotbalisté Plzně sešli v pondělí ke společnému tréninku. Uskutečnil se v malých skupinkách, za přísných hygienických nařízení, která zahrnují i dezinfekci pomůcek včetně míčů. „Hodně nás těší, že můžeme znovu trénovat. Sice po skupinách, ale i za to jsme rádi," citoval klubový web trenéra Adriana Guľu.

Foto: FCVP

Trenér Adrian Guľa při prvním společném tréninku Plzně po "koronavirové" přestávce.

Článek
Fotogalerie

V jedenáct hodin se přes měsíc osiřelý areál v Luční probudil znovu k životu. Na každé ze tří travnatých ploch se prohánělo sedm viktoriánů, umělou trávu obsadili brankáři. U každého hřiště byly nachystány nádoby s dezinfekcí, s výrazným odstupem měli hráči nachystané i vlastní láhve na pití. Každou skupinu měl na povel jeden člen trenérského štábu.

„Vycházíme z pravidel, která jsou daná. Obrovskou výhodou je náš tréninkový areál, kde máme dostatečný počet skvěle připravených trávníků. Řešili jsme celý trénink do detailů, aby hráči byli vždy v požadovaném rozestupu, aby se neshlukovali a nebyl tam kontakt," vysvětloval Guľa.

Jakou tréninkovou náplň zvolil? Po úvodní, zahřívací části, se hráči ve dvojicích zahráli nohejbal. Následovala přihrávková cvičení. „Na závěr nechyběla i emoční část se střeleckými cvičeními a samozřejmě i nějaká cvičení na fyzickou stránku," dodal 44letý trenér.

Moc dobře uvědomuje, že po dlouhé pauze bez míče musí zátěž zvyšovat citlivě. „Kluci splnili všechny běžecké úkoly. Nicméně podstatné pro mě je přenést to na hřiště, což je jiný specifický pohyb, s jiným těžištěm. Musíme být obezřetní a hlídat případné svalové odezvy, aby se nikdo nezranil," podotkl Guľa.

V dalších dnech hodlá rozdělit mužstvo do skupin i podle pozic. „Obranná formace, útočná, možnost je rozdělit skupiny i vertikálně. Hráči mají chuť, je to na nich vidět, možná je budeme muset i trochu krotit," podotkl s úsměvem slovenský kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články