Hlavní obsah

Navrátila štve porážka od nedávných parťáků. Selhali jsme v ofenzívě, smutní záložník Sigmy

Ještě na podzim oblékal dres Slovácka, a tak ligový zápas olomouckých fotbalistů v Uherském Hradišti byl pro něj hodně speciální. Jednatřicetiletý záložník Sigmy Jan Navrátil očividně těžce skousával porážku Hanáků 0:1 od svých nedávných parťáků.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Daniel Holzer, Michal Kadlec ze Slovácka a Jan Navrátil z Olomouce.

Článek

Co podle vás rozhodlo o tom, že jste odjeli do Olomouce bez bodů?

Byl to bojovný duel, který rozhodly maličkosti. My jsme bohužel selhali v ofenzívě. Slovácko se naopak jednou trefilo. Kladli jsme důraz na to, že musíme pokrýt Havlíkovu levačku, ale stejně jsme ho neuhlídali. Jak se ukázalo, bylo to utkání o jedné povedené střele. Rozdílový gól bohužel vstřelili domácí. Havlas to sice trefil parádně, avšak my jsme mu nechali příliš prostoru.

Co vám směrem dopředu chybělo?

Nebyli jsme schopni poslat pár přesných centrů do soupeřovy šestnáctky. A pořádně jsme na branku Slovácka ani nevypálili.

Přitom do ní přišel už ve 25. minutě místo zraněného Fryštáka teprve devatenáctiletý Borek, který se zdál být při ligovém debutu docela nervózní...

Je to tak. Mohla to být naše výhoda. Jenže my jsme ho skoro neprověřili. Když nevystřelíme mezi tyče, těžko můžeme dát gól.

Měl jste na Slovácku velkou motivaci?

Moc jsem se sem těšil. Hrál jsem tady pět let, takže jsem v klubu prožil kus života. Teď jsem zde ale chtěl vyhrát se Sigmou. Nebo získat aspoň bod. Bohužel se nepovedlo jedno ani druhé. Nedá se nic dělat, musíme jít dál.

Přestože jste v Hradišti nastoupil v dresu hostujícího mužstva, fanoušci Slovácka skandovali po závěrečném hvizdu vaše jméno. Potěšilo vás to?

Pochopitelně. O něčem podobném se mi ani nezdálo. Dodnes mě mrzí, že jsem se s nimi nestihl v zimě ani rozloučit. Můj přestup se totiž seběhl docela rychle. Prožil jsem ve Slovácku ale nádhernou fotbalovou etapu a hradišťští příznivci zůstanou navždy v mém srdci.

Vypadáte hodně zklamaný...

Strašně mě štve, že jsem ani já nepřispěl ničím podstatným k tomu, abychom na Slovácku uhráli lepší výsledek. Přitom se mi předtím povedlo skórovat v Karviné i doma proti Liberci. Góly mně dodaly sebevědomí. V Hradišti jsem ale ani já nepřidal žádnou nadstavbu. Jen bojovnost aspoň na remízu nestačila.

Reklama

Související témata: