Hlavní obsah

Nechtěný Hora se s Budějovicemi domluvil na odstupném a stal se volným hráčem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouměsíční sága o finanční dohodě a předčasném ukončení smlouvy je u konce. Fotbalový záložník Jakub Hora už nepatří Českým Budějovicím, které svého nejproduktivnějšího hráče na počátku listopadu vyřadily z A-týmu. S momentálně nejhorším klubem první ligy se domluvil na odstupném a od čtvrtka je volným hráčem.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Hora ještě v dresu Českých Budějovic

Článek

„Jsem rád, že jsme dospěli k dohodě, která je schůdná pro obě strany. Skončilo pro mě nepříjemné období, věřím, že se teď všechno v dobré obrátí,“ řekl Sport.cz 32letý Hora, který měl v Dynamu smlouvu do konce této sezony.

Od čtvrtka se Hora začne připravovat s druholigovým Táborskem. Zda se v jeho dresu objeví na jaře, nebo po něm sáhne některý z  prvoligových klubů, ukáží následující týdny.

„Děkuji vedení Táborska, že můžu trénovat s týmem a připravit se dobře na jaro. Nechci vynášet soudy, co bude dál. Prostě se uvidí. Teď jsem hlavně šťastný, že mám možnost zase hrát fotbal,“ podotkl Hora.

Zkušeného ofenzivního záložníka se vedení Dynama rozhodlo zbavit po porážce s Pardubicemi zkraje listopadu. Vyřadilo ho z prvního týmu, přestože měl platný kontrakt do června 2024. Jeho součástí byla klauzule o prodloužení smlouvy o rok za stávajících podmínek v případě odehrání určitého počtu minut v této sezoně. Právě tato klauzule se zřejmě stala důvodem Horova vyřazení.

Reklama