Hlavní obsah

Necid zařídil Slavii obrovskou úlevu, musí ale hrát na krev až do konce

Jeden jarní gól byl na takového kanonýra slabou vizitkou. V neděli večer přidal Tomáš Necid v Ďolíčku druhý a pro záchranu fotbalové Slavie v lize dost možná rozhodující. Sešívaní porazili Bohemians 1905 jeho trefou 1:0 a poslední příčku přenechali soupeři. „Nemusel jsem se před zápasem koukat na tabulku. Vím, kde jsme. Ale tabulka se počítá až po kompletním kole. A my už poslední nejsme,“ usmál se hrdina derby o přežití.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Necid (druhý zprava), střelec jediného gólu ve vršovickém derby.

Článek
Fotogalerie

Na gól jste čekal od února. Trefil jste se v pravou chvíli!

V naší situaci pro mě můj gól nebyl až tak důležitý, zajímalo mě jen vítězství. Čekali jsme na něj hodně dlouho. Ale jsem útočník, od něhož se góly čekají. Takže jsem rád, že jsem se trefil.

Jak jste dlouhé období bez gólu snášel?

Kdyby se vyhrávalo, snášel bych to líp. Trénoval jsem a čekal, nic jiného mi ani nezbývalo.

Vítězný pokřik po dlouhé době jste si asi pořádně užili, že?

Jakmile rozhodčí odpískal konec, přišla obrovská úleva. Když čekáte na výhru dlouho jako my, a pak se to povede v tak těžkém utkání, je to fajn. Jenže teď to musíme rychle hodit za hlavu a makat dál.

Derby bylo jedním z klíčových zápasů. Zachrání se Slavia?

Pořád jsme tam namočení, to je jasné. Venku z toho ještě nejsme, ale zachráníme se. Ukázali jsme, že na to máme. Musíme zvládnout i zbývající čtyři zápasy.

Čekají vás další zápasy s přímými konkurenty v bitvě o záchranu, Příbramí a Ostravou. Jaké budou?

Stejné jako na Bohemce. Bude se hrát na krev až do konce. Žádný lehký zápas nás nečeká. Bude to boj. Kdo bude bojovat víc a bude mít větší štěstí, ten vyhraje a zachrání se.

Gól jste vstřelili po hezké akci, což v poslední době není pro Slavii zvykem...

Jediná šance - a dali jsme z ní gól. Pak už jsme měli jen pár náznaků. Ve druhém poločase jsme odpadli. Zbytečně jsme se zatáhli a Bohemka nás přehrávala. To bylo špatně.

Jak je to možné?

Místo toho, abychom hráli fotbal, jsme zalezli a jen odkopávali. Pomalu jsme si ani nepřihráli. Nejsme v herní pohodě, ale urvali jsme to, což je důležité.

Zachrání se fotbalisté Slavie v Gambrinus lize?
Ano
72 %
Ne
28 %
Celkem hlasovalo 3377 čtenářů.

Reklama

Související témata: