Hlavní obsah

Nejdřív baráž s pivem zdarma na usmířenou, v úterý na Stínadlech tábor lidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdřív vstup zdarma a k tomu pivo gratis, aby si před čtvrtečním prvním duelem s Vlašimí (17.00) usmířili rozhořčené fanoušky. A příští úterý ve stejném čase tábor lidu na Stínadlech, na němž bude vedení fotbalových Teplic v čele s předsedou klubového představenstva Pavlem Šedlbauerem a trenérem Jiřím Jarošíkem vysvětlovat zpackanou sezonu, která skončila pádem do baráže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Teplic věří, že se budou podobně radovat i po baráži s Vlašimí.

Článek

„Samozřejmě že baráž je pro nás strašákem. Sami jsme si ho ale přivolali, sami si s ním musíme poradit," apeloval v teplické kabině Šedlbauer na hráče, aby udělali všechno proto, aby účast v nejvyšší soutěži zachránili a on mohl v úterý předstoupit před fanoušky alespoň s tím, že Teplice jsou dál ligovým klubem.

Šestadvacet let jím v jednom kuse byly, teď se ovšem třesou, aby tomu tak bylo i v další sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Mareš z Teplic během utkání 4. kola Fortuna ligy proti Jablonci

"Zpackali jsme to sami. Proto teď musí osobní ego každého z nás stranou. Nehrajeme jen za sebe a za Teplice, ale za celý region," burcoval spoluhráče i jeden z nezkušenějších teplických fotbalistů Jakub Mareš vědom si toho, že nadcházející zápasy s druholigovou Vlašimí budou těžké. Dnešní na Stínadlech, nedělní odveta ve Vlašimi ještě víc.

„Náročné budou hlavně psychicky," připomínal, že motivace soupeře bude obrovská.

„Přímo extrémní," přitakával kouč Jiří Jarošík. „Lepší ale potkat se s Vlašimí, která se snaží hrát fotbal, než cestovat do Opavy, což čeká Bohemku," hledal alespoň nějaké plus v prekérní situaci, do níž se se svým týmem dostal.

„Teď to bude jen a jen o nás. O naší formě a psychice. Když barážová utkání nezvládneme, nemáme v lize co dělat," pravil s vírou, že na katastrofický scénář nedojde, a i on předstoupí v úterý před tábor lidu s tím, že Teplice figurují dál na ligové mapě.

Reklama

Související témata: