Hlavní obsah

Nejlepší trenér podzimní ligy? Expert svatou trojici vynechal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brian Priske, jenž dovedl Spartu k titulu podzimního krále? Jindřich Trpišovský, jehož Slavia se jako jediná udržela v závěsu za rivalem z Letné a v Evropské lize se jí tleskalo za triumf nad AS Řím? Nebo třeba veterán Miroslav Koubek za to, že ve velkém stylu dokázal restartovat Plzeň? I na imaginární vyhlášení nejlepšího ligového trenéra podzimu došlo v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl bývalý reprezentant Jan Rajnoch. Mimochodem, z elitní trojky nejmenoval nikoho.

Nejlepší trenéři podzimu. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

„Obrovský respekt k pánům Priskemu, Trpišovskému a Koubkovi, ne nadarmo jsou pořád omílaní,“ poznamenal Rajnoch. „Já říkám Martina Svědíka, protože se Slováckem dlouhodobě předvádí kvalitní fotbal. Přestože jsme se v létě bavili o tom, že tým je starý a už na to nebude mít, dokázal to z hráčů vymačkat.“

Tým z Uherského Hradiště je po podzimu čtvrtý: nasbíral 35 bodů stejně jako třetí Plzeň, která má zápas k dobru. „Svědík akurátně zareagoval na situaci a dovolil si posadit stopera Hofmanna. Taky změnil systém a posunul výš Havlíka,“ zmínil Rajnoch klíčového slováckého záložníka, jenž s deseti góly nečekaně vede pořadí ligových střelců.

„Nejen on, ale i třeba stoper Kadlec nebo záložník Petržela od druhé poloviny podzimu předvádějí skvělé výkony. Viděli jsme to i v posledním zápase v Mladé Boleslavi, který byl navzdory jedinému gólu velmi dobrý,“ vykládal Rajnoch.

Svědík je ve Slovácku od listopadu 2018, ale pořád se neokoukal. V devětačtyřiceti pořád může růst a jeho jméno létalo v éteru i v souvislosti s reprezentací, která je po listopadové demisi Jaroslava Šilhavého bez trenéra. „Mám smlouvu ve Slovácku, jede se dál,“ říkal Svědík po víkendovém ligovém epilogu v Boleslavi (1:0).

„Ve Svědíkovi vidím trenéra, který dokáže pracovat naplno, rozumí fotbalu a s hráči to umí. Proto je pro mě koučem podzimu. Samozřejmě při vší úctě k těm třem, mohl bych zmínit kohokoliv z nich,“ pravil Rajnoch.

„Přestože třeba plzeňský kouč Koubek i po sedmdesátce drží krok se špičkou, jsem rád, že šanci dostávají i mladší trenéři. Například Hapal v Baníku, Kozel v Liberci nebo Kováč, který měl v Pardubicích víceméně juniorku. Vypiplal z toho stopery Vlčka s Hranáčem a další,“ připomněl Rajnoch další zajímavá jména. „Dávám kredit všem trenérům, kteří chtějí nejen vítězit, ale taky přemýšlejí o tom, jak hráče posunout dál. Z toho může český fotbal jen profitovat.“

Reklama