Hlavní obsah

Nejlepším ligovým hráčem v únoru byl Karlsson, trenérem Vrba

Praha

Sparťané ovládli anketu Ligové fotbalové asociace (LFA) za únor. Nejlepším hráče měsíce se stal záložník či útočník David Moberg Karlsson, mezi trenéry zvítězil Pavel Vrba. LFA, která řídí profesionální soutěže, o tom informovala na oficiálním webu ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty David Moberg Karlsson se raduje poté, co vstřelil gól Karviné.

Článek

Šestadvacetiletý Švéd Karlsson odehrál jen dva ze tří únorových zápasů v lize, nastřílel v nich však pět branek. V Olomouci přispěl k výhře 3:2 dvěma proměněným penaltám a v následujícím duelu proti Karviné zaznamenal při výhře 4:3 první hattrick v české nejvyšší soutěži. V obou zápasech vsítil vítězný gól.

"Trenér Vrba mě používá způsobem, který se mi líbí. Nasazuje mě tak, jak bych si představoval, máme myslím stejný pohled, jak můžu být přínosem pro mužstvo. Ví, že jsem dobrý hráč, dodává mi sebevědomí a mluví se mnou pozitivně. Myslím, že trenérovi se bude dařit. Je samozřejmě ještě brzo hodnotit, ale líbí se mi jeho myšlení," pochvaluje si Švéd spolupráci s novým koučem.

Vrba se ujal Sparty zkraje února po odvolání Václava Kotala. Někdejší kouč Plzně a české reprezentace kromě Olomouce a Karviné zvítězil s týmem také ve Zlíně (3:0). Kvůli koronaviru v mužstvu však musela Sparta do karantény a její dva ligové zápasy byly odloženy. V neúplné tabulce ztrácí z druhé pozice na vedoucí Slavii 14 bodů.

„Už při příchodu jsem říkal, že kádr Sparty je velmi silný. Naštěstí pro mě je dostatečně široký a kvalitní. Proto i tak velký počet absencí nám umožňuje dát prostor dalším hráčům, kteří kvalitu mají a k vítězství nám pomohli. Kádr je správný, dobrý," poznamenává Vrba.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 20. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články