Hlavní obsah

Nejprve radost, pak zklamání. Veliká škoda, mrzí Nešpora ztráta v Ďolíčku

Praha

Z penalty poslal Sigmu do vedení, přesto byl po závěrečném hvizdu smutný. Martin Nešpor v závěru ligové předehrávky proti domácím Pardubicím střídal a z lavičky náhradníků pak v 95. minutě sledoval, jak mladík Huf ranou zpoza šestnáctky připravil olomoucké fotbalisty o tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nešpor ze Sigmy Olomouc (vlevo) a Jan Jeřábek z Pardubic během utkání.

Článek

„Veliká škoda. Kór s Pardubicemi, které nás dotahují," prohlásil útočník Hanáků po remíze 1:1. „Každého hráče samozřejmě mrzí, když neuhlídáte takový zápas a darujete soupeři dva body," doplnil Nešpor.

Podobných koncovek, kdy přišel s týmem o dva body nebo dokonce všechny, zažil v kariéře řadu. I v dresu Olomouce. „Je to vždycky o hlavách, koncentraci a mini chybách, které předcházejí gólu," připomněl. „Když vedete v 93. minutě, musíte to nějak ukopat, ubít. Dopustili jsme se chyby, uděláme hloupý faul a pak nejsme schopni odkopnout míč na půlící čáru," litoval i trenér Radoslav Látal.

Jeho svěřenci v první půli dopředu příliš nehrozili. Drhla jim předfinální fáze a do vyložených šancí se nedostávali. Kouč Sigmy nabádal mužstvo k trpělivosti. Hanáci zvýšili aktivitu a po hodině hry zadělali v Ďolíčku na výhru. Po centru Látala mladšího přistrčil Jeřábek v šestnáctce rukama před sebou stojícího Nešpora a sám postižený tvrdou střelou k pravé tyči nezaváhal. „Bavil jsem se s Davidem Houskou, který je na penaltu určený. Věřil jsem si na ni," tvrdil střelec branky.

Šanci přeskočit Spartu a posunout se na druhou příčku však Hanáci nevyužili. „Pardubice pak hrály vabank. Jeden ze stoperů vycházel nahoru, a nakonec se jim povedlo vyrovnat. Život jde ale dál a fotbal taky. Hlavně na to nemyslet celý týden. Čeká nás Příbram a budeme se soustředit na další zápas," dodal.

Reklama

Související témata: