Hlavní obsah

Nenávist je fuč. Ivan Bican otočil, majitele Slavie Řebíčka už má za spasitele

Praha

V říjnu předminulého roku se potomek legendárního slávistického kanonýra Ivan Bican ostře pustil do nového vedení vršovického klubu v čele s majitelem Alešem Řebíčkem, teď ale nastal diametrální obrat. Bican podle serveru Aktuálně.cz označil pětačtyřicetiletého funkcionáře za osvoboditele, který vyvedl „sešívané“ z krize, a s osobou bývalého ministra dopravy už nemá žádný problém.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ivan Bican, syn největší legendy fotbalové Slavie Josefa Bicana, změnil názor na majitele klubu Aleše Řebíčka.

Článek

V září 2011 Ivan Bican mladší zahájil malou válku s novým slávistickým vedením a o necelý měsíc později dosáhl svého cíle - vršovický klub musel na jeho žádost odstranit fotografii kanonýra Josefa Bicana z průčelí Synot Tip Areny v Edenu.

Důvod? Vedení klubu podle něj bylo na tak nízké lidské úrovni, že poškozovalo renomé jeho rodiny. Tehdy Ivanu Bicanovi vadily především dvě postavy - majitel Aleš Řebíček a tehdejší generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Jenže teď Ivan Bican změnil názor a současné vedení Slavie dokonce nechává uspořádat oslavy nedožitých stých narozenin svého otce, legendárního kanonýra Slavie. Ještě před několika měsíci nepředstavitelná věc, teď prostá realita. Bicana údajně přesvědčila vstřícnost Slavie, která zajistila důstojný pohřeb jeho zesnulé matky. Vedení klubu u něj získalo na vážnosti a důvěryhodnosti.

Také proto nyní Bican mluví o slávistickém vedení diametrálně odlišně, než na podzim 2011. „Je potřeba říct, že Řebíček v podstatě vysvobodil Slavii ze situace, která pro ni byla neřešitelná. Nikdo jiný než Řebíček se tehdy nenašel," prohlásil syn slavného kanonýra.

Bican zároveň odmítá nařčení, že si slávistický majitel koupil jeho přízeň penězi. Dobré vztahy s vedením Slavie hodlá syn světoznámého útočníka upevnit už v neděli 27. ledna v pražském Národním divadle, kde se uskuteční galavečer věnovaný 120. výročí založení Slavie Praha.

Reklama

Související témata: