Hlavní obsah

Neporažený trenér? Raději bych byl trenérem, který také někdy vyhraje, přiznal po další remíze kouč Klokanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už i kamarádi si ho dobírají. „Že prý jsem neporažený trenér,“ netajil kouč pražských Bohemians Jaroslav Veselý, že podobné „lichotky“ mu zní dost trpce. „Však jsem odpověděl, že ale nejsem ani tím, který vyhrává,“ reagoval po další remízové partii, kterou s Klokany uhrál v prvním dějství skupiny o záchranu v Teplicích. Už čtvrté od chvíle, co povýšil z role asistenta na hlavního kouče a vystřídal Luďka Klusáčka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Bohemians se radují z gólu. V Teplicích dvakrát vedli, přesto zase uhráli jen remízu.

Článek

„Záleží na optice, kterou se na výsledky díváte. Buď si můžete říkat, že jste z pěti utkání čtyři neprohráli anebo naopak že jste v nich nevyhráli," uvažoval Veselý, jakou asi budete mít bod z teplických Stínadel hodnotu v konečném účtování.

„Získávat bod po bodu k záchraně nestačí," připomněl remízu v závěrečném utkání základní části ligy doma s Hradcem Králové i sobotní v Teplicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

„Pokud bychom ale v dalším kole porazili doma Pardubice, budou mít tyhle dva body velkou hodnotu. Vždyť Hradec skončil po třicet kolech šestý a s Teplicemi jsme uhráli remízu na jejich hřišti. Čímž neříkám, že jsem s ní spokojený. Je sice spravedlivá, ale pokud v takovémto zápase dvakrát vedete, je pro mě osobně bod málo."

V extrémně vyrovnaná skupině o záchranu se bodový profit za remízy do postavení mužstev skutečně příliš nepromítá. Klokani sice díky nerozhodnému výsledku na Stínadlech opustili barážové příčky, jenže za týden může být všechno zase jinak. Vždyť mezi dvanáctými Teplicemi a patnáctým Jabloncem je pouze dvoubodový odstup.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Trubač z Teplic a Jiří Bederka z Bohemians.

„Prostě jako na houpačce, jednou nahoru, pak zase dolů. Naším problémem je, že honíme ztráty z konce podzimu a úvodu jara. Kdybychom měli nějaké body nahrané, byly by remízy dobré. Jenže nám schází tříbodové zisky z domácích zápasů," hořce Veselý připomněl, že Bohemians od poloviny února v lize nevyhráli.

„Proto by pro nás bylo lepší dvakrát vyhrát a třikrát prohrát než čtyřikrát neprohrát. Vždyť za to máme jen čtyři body."

I přes pokračující tápání ale Veselý věří, že Klokani boj o záchranu zvládnou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Václav Sejk z Teplic a Antonín Křapka z Bohemians.

„Necítím, že by mužstvo bylo zlomené. Prokázalo to v minulém kole s Hradcem, kdy prohrávalo, což ho v předchozích zápasech vždy paralyzovalo, takže dostalo druhý gól a dohrávalo utkání v křeči. Proti Hradci však zareagovalo skvěle a vyrovnalo, v Teplicích rovněž prokázalo bojovného ducha. Navíc dalo dvě branky, což se už delší dobu nestalo," cítí Veselý ze svých svěřenců touhu vyhnout se barážovým příčkám.

„Naší největší překážkou je psychika. A nejen naší, což je vidět na příkladu Jablonce. Bojujeme víc sami se sebou než se soupeřem, se svým rozpoložením, s tlakem, které každé utkání přináší," přiznává kouč Klokanů, co jeho tým nejvíc limituje a sráží.

Reklama