Hlavní obsah

Neporazitelní a neprůstřelní. Jihočeši si po zimní pauze jediný gól vstřelili sami

Praha

Skvostnou bilancí se po zimní pauze pyšní fotbalisté Českých Budějovic. Z šesti zápasů inkasovali svěřenci trenéra Davida Horejše jediný gól a čtyřikrát slavili vítězství. Naposledy bodovali v neděli na půdě Slovanu Liberec, byť v závěru utkání 19. kola Fortuna ligy čisté konto hájili v oslabení. I díky dalšímu zisku vystoupali Jihočeši z třinácté příčky na sedmou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Imad Rondič z Liberce a Filip Havelka z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

„Série bez prohry je samozřejmě velice příjemná," lebedil si David Horejš, trenér Jihočechů, kteří postupně porazili Pardubice, Příbram, Teplice, remizovali se Slováckem, porazili Ostravu a bez branek sehráli duel v Liberci.

„Největší odměnu představuje neporazitelnost pro kluky, kteří skvěle pracují a nácvik situací z tréninků přenáší do zápasů," chválil tým Horejš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš

Nebýt nešťastného vlastního gólu matadora mezi tyčemi Jaroslava Drobného při domácím souboji s Příbramí, byly by Budějovice neprůstřelné. I tak se mohou pyšnit obdivuhodnou sérií, kdy neinkasovaly 444 minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný.

„Jsem moc rád, že i v Liberci jsme uhráli nulu. V defenzivě se objevují automatismy, které po hráčích chceme. Musím říct, že vzadu pracujeme skvěle," rozplýval se Horejš nad výbornou defenzivní činností.

Jarní bodová série, která se dramaticky promítla i do posunu tabulkou, se pochopitelně odráží i do rostoucího sebevědomí mužstva. „Před zápasem jsme si neříkali, že z Liberce bude dobrý bod. Mysleli jsme na vítězství," říkal obránce Jihočechů Lukáš Skovajsa. „Z mého pohledu jsme byli kombinačně lepší než Liberec. Ale klid v poslední třetině hřiště nám chyběl k tříbodovému zisku," přemítal Horejš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marko Alvir z Českých Budějovic a Kamso Mara z Liberce.

„S každou ubráněnou nulou roste naše sebevědomí. Víme, že máme na čem stavět. Jsme schopní uhrát čistá konta i venku. Naše defenziva je vážně dobrá," tvrdil Skovajsa, který však pod Ještědem kvůli druhé žluté kartě nedohrál.

Bude tak Jihočechům chybět při následujícím domácím souboji s Opavou. Stejně jako Talověrov pykající za žluté karty. „To bude velký test naší defenzivy," vyhlíží Horejš bitvu bez dvou zadáků se zachraňujícím se sokem.

Reklama