Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Spartu? Hancko je opět spojován s odchodem do zahraničí

Sotva začala nová ligová sezona, pražská Sparta dost možná bude muset řešit nepříjemnost. Podle nizozemských médií je na odchodu slovenský obránce Dávid Hancko, jehož novým působištěm se má stát Feyenoord Rotterdam. Ten se totiž připravuje na odchod obranné opory Marcose Senesiho do anglického Bournemouthu, a právě získané peníze z tohoto obchodu má vynaložit na příchod slovenského reprezentanta.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Dávid Hancko a brankář Dominik Holec ze Sparty.

Článek

Odchod Argentince Senesiho bude pro nizozemský celek znamenat obrovský zásah do obranné vazby. Celek z Rotterdamu, který v úvodním kole nové ligové sezony rozstřílel Vitesse poměrem 5:2, tak okamžitě hledá za stabilní článek základní sestavy alternativu. A podle všeho laso hodil po slovenském reprezentantovi Dávidu Hanckovi, který je podle nizozemských médií spojován s odchodem z Letné.

„Feyenoord má vřelé vazby s Tomášem Rosickým, sportovním ředitelem Sparty Praha. Podle nejnovějších informací se Feyenoord zajímá o obránce Dávida Hancka," hlásí dobře informované nizozemské médium.

K případnému přestupu čtyřiadvacetiletého obránce budou sloužit právě získané miliony z odchodu Senesiho do anglického Bournemouthu, který má za služby talentovaného reprezentanta vynaložit více než 12 milionů liber (necelých 350 milionů korun). Část z přestupové částky poputuje na účet argentinského klubu San Lorenzo, kde Senesi před nizozemskou štací působil.

Pakliže se potvrdí spekulace o Hanckově přestupu, bude Sparta lepit citelné oslabení v defenzivních řadách. Důvodem odchodu do zahraničí by mohla být absence evropských pohárů, ze kterých se letenský celek pakoval již ve 2. předkole Konferenční ligy. O zájmu Feyenoordu se přitom spekulovalo již v polovině července, tehdy ale k dohodě mezi kluby nedošlo.

Reklama