Hlavní obsah

Neskromný rekordman. Titulu jsme nejblíž za dobu, co jsem ve Spartě. Pokusíme se o double, velí Hložek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ho spoluhráči při děkovačce vystrčili před kotel jako sólistu, působil poněkud plaše. Na trávníku si ovšem počíná suverénně, proto také stihl odehrát stý ligový zápas v rekordně nízkém věku 19 let, 8 měsíců a 23 dnů. „Jubilejní zápas jsem si samozřejmě užil. Již ceremoniál před utkáním, když mi Tomáš Rosický dal dres se stovkou. Byla skvělá atmosféra, přišlo hodně lidí,“ libuje si Adam Hložek po vítězství fotbalistů Sparty nad Slováckem (3:1) ve 29. ligovém kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje gól na 3:1 během utkání 29. kola Fortuna ligy.

Článek

Rekordy související s nízkým věkem přitahuje jako magnet. Pro O2 TV Sport a klubovou televizi hovořil po dalším z nich.

Velké jubileum jste oslavil stylově gólem i výhrou nad Slováckem...

Sešlo se to moc hezky. Už od začátku, od nástupu, jak fanoušci skandovali moje jméno, moc hezké. Hlavně že jsme zápas zvládli za tři body, gól je sladkou prémií.

Asi jste se hodně chtěl trefit zrovna v jubilejním utkání, že?

Všichni spoluhráči mi říkali, že by oslavě slušel gól. Věřil jsem, že nějaký padne. Sice to byl takový gól negól, ale jsem rád i za něj. (úsměv)

Hložka čeká 100. start v lize v 19 letech. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Co pro vás znamená meta sto ligových utkání?

Když jsem začínal v lize, nedovedl jsem si představit, že to stihnu tak rychle. Meta sto zápasů? Pro mě strašná hrdost, jsem rád, že zápasů je tolik a doufám, že na ně navážu a bude jich ještě víc.

Slovácku jste přitom dal svůj vůbec první gól v lize. Ještě s ním budete hrát v nadstavbě a také ve finále poháru, takže výhra je pro vás dobrým odrazovým můstkem.

Je to vynikající mužstvo, což znovu potvrdili. Nepřijeli k nám bránit, ale hrát fotbal, dobře jsme se na ně připravili a zápas zvládli.

Však jste také měli dost štěstí.

Když soupeř vyrovnal, bylo důležité, že jsme šli do kabin za stavu 2:1. Věřili jsme, že když přidáme ještě jeden, že se položí, a taky že jo.

Po utkání s Baníkem jste doma opět předvedl kličku zidanovku, už na ni máte patent?

Neřekl bych patent, ale v dané situaci mě napadla jako nejlepší řešení. Když je porovnám s minulou, tahle vyšla asi nejlíp, byla nejkrásnější.

Kolo před koncem základní části máte ztrátu čtyř bodů na Slavii a tří na Plzeň. Do nadstavby tak půjdete ze třetí příčky.

Je trochu komplikace, že budeme hrát se Slavií i Plzní venku. Bude to těžké, ale šance tam je velká. Titulu jsme nejblíž, co jsem tady ve Spartě, takže po něm půjdeme a pokusíme se o double.

Reklama

Související témata: