Hlavní obsah

Neštovice nepustily Hofmanna do Dubaje. Chci obhájit čtvrté místo v lize a hrát finále poháru, netají stoper Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním z mála fotbalistů či členů realizačního týmu Slovácka, který tento týden netráví v Dubaji. Pobyt v exotické destinaci, který dostalo mužstvo jako odměnu od majitele klubu za postup do základní skupiny Konferenční ligy, znemožnila zkušenému hradišťskému stoperovi Stanislavu Hofmannovi nemoc dětí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hofmann ze Slovácka.

Článek

„Dostaly neštovice. A sám jsem letět nechtěl. Mrzí mě, že nemohu být v teple a s klukama, ale rodina je přednější. Místo toho jsem dostal individuální tréninkový plán," prozradil dvaatřicetiletý obránce.

Za podzimem se Hofmann ohlíží pozitivně. „Odehráli jsme deset skvělých zápasů v evropských pohárech, z toho šest ve skupině Konferenční ligy. Užili jsme si je. Kéž bychom takovou příležitost měli každý rok," přeje si navzdory tomu, že na nabitý program fotbalisté Slovácka občas výsledkově doplatili v domácí nejvyšší soutěži. „Závěrečná dvě letošní ligová utkání jsme ovšem zvládli vítězně. A postoupili jsme i do čtvrtfinále MOL Cupu," těší ho, že Hradišťští mohou stále živit naději na obhajobu loňského triumfu.

Uvítal, že ligový podzim skončil kvůli světovému šampionátu v Kataru o několik týdnů dřív než v uplynulých sezonách. „Máme toho za sebou docela dost. A taky je dobře, že nemusíme hrát na těžkých, a mnohdy i zasněžených terénech. Těším se už na dovolenou. Vánoce se chystám užít si se svými nejbližšími doma v Mostě, odkud pocházím," svěřil se Hofmann.

Zimní přípravu odstartuje Slovácko nezvykle již na sklonku letošního roku. „Nemám problém začít už sedmadvacátého prosince. Silvestra stejně nijak extra obvykle neslavím. Vánoční svátky jsou pro mě mnohem důležitější," má jasno.

Hofmann věří, že tým z nejmenšího ligového města bude na jarní část nejvyšší soutěže velmi dobře připravený. „V lednu máme v plánu tradičně dvě zahraniční soustředění. Aktuálně jsme sice v tabulce osmí, avšak bodové rozdíly jsou minimální. Naším prvotním cílem bude dostat se před nadstavbou do skupiny o první až šesté místo. Určitě máme na to, abychom obhájili čtvrtou příčku z loňského a předloňského ligového ročníku," je přesvědčený.

Naději dostat se znovu do kvalifikace některého z evropských pohárů má Slovácko i z MOL Cupu. „V minulé sezoně jsme v úspěšném souboji o trofej se Spartou zažili, jaké to je nastoupit k rozhodujícímu zápasu. Hrozně rád bych si minimálně finále domácího poháru opět zahrál," netají Hofmann vysoké ambice. Ví dobře, že bude záležet i na losu závěrečných kol. „Zda bych si přál ve čtvrtfinále druholigový Vyškov? Raději ne, to je hrozně nevyzpytatelný soupeř," usmívá se. „Pro nás bude nejdůležitější, abychom měli výhodu domácího prostředí," zdůraznil.

Reklama

Související témata:
Neštovice