Hlavní obsah

Obhájce jde v poháru přes Boleslav dál. Chceme znovu do Evropy, tvrdí autor vítězného gólu Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slovácka mohou v MOL Cupu dál živit naději na zopakování loňského triumfu. V osmifinálovém duelu zdolali v pátek na svém stadionu před 2711 diváky Mladou Boleslav 1:0, vítěznou branku vstřelil deset minut po pauze po Petrželově rohu hlavou obránce Stanislav Hofmann.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Stanislav Hofmann ze Slovácka se raduje z gólu.

Článek

„Hodně jsme se na zápas upnuli, moc jsme toužili zakončit podzim vítězstvím. Za postup jsme hrozně rádi. Chceme v příští sezoně znovu do Evropy, a z poháru by to pro nás mohlo být na jaře o něco snazší než z ligy. Uvidíme, jak daleko dojdeme, hodně bude záležet i na štěstí při losu," myslí si dvaatřicetiletý stoper.

Podle hradišťského kouče Martina Svědíka byla výhra jeho mužstva zasloužená. „Do poločasu jsme nedotáhli několik nadějných akcí do úspěšného konce, chyběla nám větší kvalita v soupeřově šestnáctce. Po přestávce jsme se už ze standardky gólově prosadili. Vedení jsme si pak celkem v klidu pohlídali. Jsem rád, že kluci sebrali ještě poslední zbytky sil. Absolvovali zápas s vysokým nasazením. Předvedli velmi dobrý výkon," potěšilo ho.

Svědík netají radost, že se jeho hráči rozloučili s hradišťskými fandy pro letošek vítězstvím. „Udělali jsme další krok. Cesta k obhajobě bude ale ještě trnitá," uvědomuje si. „Teď si trochu odpočneme a připravíme se co nejlíp na jaro," naplánoval okamžitě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Denis Donát z Boleslavi a a Merchas Doski ze Slovácka v souboji o balon během osmifinále MOL cupu.

Zklamaný boleslavský trenér Pavel Hoftych uznal, že Slovácko jde dál zaslouženě. „Přetlačilo nás, bylo asi o tu jednu branku lepší. Chtěli jsme postoupit, ale stál proti nám hodně kvalitní mančaft. Na rozdíl od Hradišťských jsme branku nedali, protože jsme nebyli dobří ve finální fázi. Chyběla nám potřebná lehkost. Škoda, že se neujala devět minut před koncem Karafiátova dělovka," litoval, že nebezpečnou střelu kapitána středočeského celku zlikvidoval výborným zákrokem brankář Slovácka Nguyen.

Karafiát pak v nervózním závěru ostře zajel do domácího Tomiče a viděl červenou kartu. „Jeho vyloučení mě hodně mrzí," štve Hoftycha, že bude klíčového obránce v novém roce na úvod ligového jara postrádat. Pozitivně naopak hodnotil výkon brankáře Mikulce, jemuž dal v pohárovém duelu v Hradišti přednost před obvyklou jedničkou Šedou. „Počínal si velmi dobře," pochválil ho.

Reklama