Hlavní obsah

Neuznaný gól? Doufám, že si v pondělí přečteme, že měl platit, zlobí se kapitán Bohemians

Čtyři dny po hladkém vítězství 3:0 nad Karvinou zažil Ďolíček černý den. V nedělním duelu podlehli fotbalisté Bohemians 1905 trápícímu se Jablonci 1:2. Nepomohla jim ani 20minutová dvojnásobná přesilovka, kdy byli vyloučeni krátce po sobě po druhé žluté Malínský a Pilař.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nový z Bohemians, David Houska a Jakub Martinec z Jablonce během utkání 17. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

„Byl to hodně divoký zápas, rozhodl se během první půle, která nám nevyšla. Byli jsme hrozně nervózní, nevím, jestli důvodem byla brzká branka. Potýkáme se také s absencemi, z celé obrany nám zbyl jediný Köstl. Ale není to výmluva, mrzí mě, že jsme nebyli v první půli dopředu nebezpeční ," smutnil kouč Luděk Klusáček, jehož tým o přestávce prohrával 0:2 po gólech Čvančary a Housky.

Zkraje druhého poločasu sice snížil kapitán Josef Jindřišek, jenže na základě upozornění videorozhodčího ho neuznal. Důvod? Údajná ruka Hronka, která gólové ráně Jindřiška předcházela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Zelený z Jablonce a Ibrahim Keita z Bohemians.

„V kabině jsme si řekli, že se musíme pokusit o kontaktní branku. Přišla po dvou minutách, nebyla uznaná. Záleží na posouzení rozhodčího, pokud si myslí, že je ruka úmyslná nebo neúmyslná. V Liberci usoudili, že ruka domácího Chaluše v utkání s námi byla neúmyslná, naše byla teď posouzena jako úmyslná. Ale nechci nic zpochybňovat, pánem na hřišti je rozhodčí. Hranice u posuzování rukou je ale nejasná, je tam šedá zóna," uvedl Klusáček.

„Nevím, co bych k tomu řekl. Sudí musí mít cit. Pokud jsou tam videorozhodčí, kteří hlavnímu nedokážou říct, jestli ruka byla nebo nebyla... Proč to nechávají na sudího, který má odpískáno v lize pár zápasů? Doufám, že si v pondělí přečteme, že gól měl platit. Ale o naší porážce rozhodl nepovedený první poločas," doplnil Josef Jindřišek.

Co se týká červených karet Jablonce, Klusáček je považuje spíš za přísné. Jeho tým si s luxusní přesilovkou nedokázal poradit, vyprodukoval jediný gól Hronkem v závěru. „Rozhodčí začal červené karty kompenzovat žlutými pro nás, hra se rozkouskovala. Dali jsme kontaktní gól pozdě," povzdechl si Jindřišek.

Reklama