Hlavní obsah

Nezdar v derby bolí. V nové sezoně začneme zase střílet góly a vyhrávat, věří zlínský Fantiš

Na dovolenou se jim nebude nastupovat zdaleka v optimálním rozpoložení. Fotbalisté Zlína prodloužili nezdarem v ligové derniéře v Uherském Hradišti proti Slovácku (0:2) nelichotivou šňůru zápasů bez vítězství v řadě na jedenáct. Není divu, že ofenzivní záložník v konečné tabulce čtrnáctých ševců Antonín Fantiš neměl po prestižním duelu dobrou náladu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Antonín Fantiš (vlevo) obchází Marka Havlíka ze Slovácka v duelu 34. kola 1. fotbalové ligy.

Článek

Jak hodnotíte utkání?

Porážka v derby pochopitelně vždycky hrozně bolí. Byl to poslední zápas sezony, a tak jsme se hrozně moc chtěli rozloučit dobrým výkonem i výsledkem. Víme, jak moc na tom fanouškům obou mužstev ve vzájemných duelech záleží. Doplatili jsme na neproměňování šancí. Vytvořili jsme si jich docela dost, ale gól se nám bohužel vstřelit nepovedlo. Hlavně proto jsme na Slovácku nebodovali.

Vy jste se taky dvakrát octl ve střeleckých příležitostech...

Mrzí mě hlavně ta první. Dostal jsem od Venci Procházky krásný balon. Bohužel jsem mířil hlavou vedle tyče.

Jak moc vás tíží série jedenácti zápasů za sebou bez výhry?

Samozřejmě to není příjemné. Musíme na ni zapomenout. Na začátku přípravy na novou sezonu to bude chtít nastavit hlavy úplně jinak. Dobře potrénujeme, a věřím, že v novém ligovém ročníku ukážeme, že fotbal hrát umíme. Jsem přesvědčený, že zase začneme dávat góly, a dobré výsledky s tím přijdou.

Jak se na týmu projevil nedávný příchod kouče Jelínka, který vystřídal odvolaného trenéra Páníka?

Myslím, že kladně. Naše hra má od té doby solidní parametry. Domácí zápas s Libercem i střetnutí v Hradišti ukázaly podle mého názoru značné zlepšení. Ještě jsme ho bohužel nepřetavili ve vítězství, ale máme od té doby aspoň hodně příležitostí ke skórování.

Reklama

Související témata: