Hlavní obsah

Nguyenova série skočila, trápení v Edenu pokračuje. Bezzubé Slovácko lituje neubráněných rohů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest zápasů, nula bodů a mrazivé skóre 1:17. Slovácku se na půdě pražské Slavie v posledních letech nedaří a ani nedělní duel v rámci 21. kola fotbalové Fortuna ligy nebyl výjimkou. „Nebyli jsme nebezpeční, v minulosti jsme zde měli více šancí, Slavia vyhrála zaslouženě,“ uznal po prohře 0:2 zkušený obránce Michal Kadlec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce Slavie Igoh Ogbua útočník Slovácka Filip Vecheta spolu svedli několik tvrdých soubojů.

Článek

Dopředu toho Slovácko v Edenu opravdu moc nepředvedlo, příležitosti či jejich náznaky bychom možná spočítali na prstech jedné ruky. Domácí byli prostě dravější, důraznější.

„Těžko se mi zápas hodnotí, představovali jsme si jiný průběh. Defenzivu jsme až na pár věcí zvládali, v ofenzivě jsme ale byli bezzubí, měli jsme jen jednu šanci po standardce. Byli jsme málo agresivní, směrem dopředu jsme toho mohli předvést daleko víc, ani žádnou kombinační akci jsme neměli," pravil sklesle asistent Josef Mucha, jenž dočasně plní roli potrestaného hlavního kouče Martina Svědíka.

Slovácko přitom přijelo do Prahy ve výborné formě, na jaře v prvních čtyřech kolech posbíralo 10 bodů a ani jednou neinkasovalo. Jenže neprůstřelnost gólmana Filipa Nguyena trvající 435 minut utnul v první půli Peter Olayinka. Ten samý hráč se prosadil i ve druhém dějství, pokaždé po rohovém kopu.

„Je škoda, že jsme dostali gól z blbého rohu, to se nesmí stát, najednou vše hrálo Slavii do karet. Říkali jsme si, že nechceme inkasovat. Kdyby byla půle 0:0, dalo by se s tím něco dělat. Na druhou stranu my jsme si toho moc nevytvořili a ani pořádně neohrozili bránu," líčil jasně kapitán Kadlec.

Celek z Uherského Hradiště, který se aktuálně vyhřívá v lize na čtvrtém místě, tak nenavázal na týden starou domácí výhru nad druhou Plzní. Tam si Slovácko standardní situace soupeře pohlídalo.

„Zvládli jsme je, dnes bohužel ne. Musíme se poučit a najít chyby," hlásí Kadlec. Sám od sebe pak zmínil nelichotivou bilanci, kterou Slovácko na půdě Slavie má. „Jednou tu nepříznivou sérii musíme zlomit. Měli jsme ze Slavie respekt, ale určitě také ona z nás. Tlak na ně byl, zvládli to, ale my jsme jim utkání trochu ulehčili," dodal.

Slovácko teď čekají další důležité zápasy. Ve středu domácí čtvrtfinále MOL Cupu s Bohemians, pak hostí Mladou Boleslav a následují duely s Jabloncem a Zlínem. „Musíme být lepší než dnes. Doma chceme potvrdit dobrou jarní formu," zdůraznil Kadlec.

Za solidním startem do druhé části sezony může být i větší odpočinek. Účastník letošního ročníku Konferenční ligy totiž na podzim ztrácel zbytečně body v zápasech, kdy se to příliš nečekalo. I když z klubu opakovaně znělo, že debaty o únavě z našlapaného programu nejsou na místě, opak může být pravdou.

Momentálně se tým soustředí plně na domácí soutěže. Je to znát? „U mě ve 38 určitě ano, už to není jako ve dvaceti, kdy jsme mohli hrát ve dvou dnech po sobě. Pro celý klub byl podzim ojedinělý, body jsme ztráceli, ale zase nám nahrávala vyrovnaná situace v tabulce. Věděli jsme, že na startu jara stačí dvakrát vyhrát a budeme hned o několik pozic výš," vysvětlil Kadlec.

Reklama