Hlavní obsah

Nigerijská kolonie se rozpadá. Usor míří ze Slavie do Lince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avizovaný odchod, o němž kouč Jindřich Trpišovský mluvil v rozhovoru pro Sport.cz, je tady. Fotbalovou Slavii opouští křídelník Moses Usor. Stále ještě dvacetiletý hráč odchází na roční hostování s opcí do třetího týmu rakouské ligy LASKu Linec, tedy klubu, který sešívaní vyřadili na jaře v osmifinále Konferenční ligy. Červenobílí transfer potvrdili na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Moses Usor v dresu Slavie.

Článek

Lagos (od našeho zpravodaje) - Usor na podzim nečekaně vylétl. Zaujal průbojností, dobrým driblinkem, dovolil si v soubojích jeden na jednoho, tlačil se do zakončení. Do slávistického áčka skočil po pár měsících v béčku, okamžitě zapadl. Dal například důležité branky v předkolech Konferenční ligy, v české lize se trefil čtyřikrát.

Se Slavií odcestoval na soustředění do Portugalska, v pátek ještě zasáhl do jednoho z přípravných zápasů proti Servette Ženeva. O víkendu se ale od týmu odpojil a odjel ladit svůj odchod. Štábu trenéra Trpišovského se v přípravě hodně líbí devatenáctiletý Matěj Jurásek, což je jeden z důvodů, proč sešívaní Usora pouští.

„Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel. Příčin byla spousta. V létě neměl volno, přeskočil z béčka do áčka, srovnával se s tím. Ve fotbale je všechno proměnlivé, nám se momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii," podotkl k Usorově odchodu trenér Trpišovský.

Nová adresa nadějného Nigerijce je ale překvapivá. LASK Linec nepatří k věhlasným ani nějak zvlášť bohatým klubům. Při pohledu do jeho transferové historie je jasné, že pokud by měl Usora po hostování koupit, šlo by o první nebo druhý nejdražší příchod v dějinách tohoto rakouského klubu. Nejvíc Linec zatím zaplatil za chorvatského útočníka Marina Ljubičiče, kterého z Hajduku Split vykoupil za 2,9 milionu eur. Za další posily vytáhl LASK z pokladny maximálně milion eur. V případě uplatnění opce by měly být ve smlouvě podle informací Sport.cz zahrnuta pro Slavii poměrně vysoká procenta z případného dalšího Usorova transferu.

Nigerijská kolonie v Edenu se tak rozpadá. Už předtím odešel do belgického Genku útočník Yira Sor, nejpozději v létě se do Crvene zvezdy Bělehrad přesune Peter Olayinka. Nováčkem ve Slavii z této africké země je stoper Igoh Ogbu, který v zimě přišel z Lilleströmu.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články