Hlavní obsah

Nové posily ve Spartě: Poláček a Loučka

PRAHA

Vedení pražské Sparty získalo ve čtvrtek odpoledne dva nové fotbalisty, které okamžitě zapsalo na soupisku pro Ligu mistrů, jejíž uzávěrka je dnes o půlnoci. Z Mostu přestupuje Tomáš Poláček, z Jablonce se na Letnou vrací po dvou letech odchovanec Luboš Loučka. Loučkův přestup potvrdila mluvčí klubu Lenka Raková, Poláčkův transfer oznámil mostecký ředitel Emil Boukal.

Foto: FK SIAD Most

Tomáš Poláček v dresu Mostu (vlevo) stíhá Františka Rajtorala z Baníku Ostrava.

Článek

Podle Boukala se dnes odpoledne dohodly oba kluby, v podvečer pak bude kontrakt zpečetěn podpisem hráčské smlouvy. Loučka se už upsal na tři roky.

Poláček, který oslavil před třemi dny 25. narozeniny, nahradí na levé straně zálohy Marka Čecha, jehož Sparta ve středu pustila do Porta. Do ligového ročníku Poláček vstoupil výtečnými výkony a výborně zahrál především proti Ostravě. Pro jeho příchod na Letnou hovoří i skutečnost, že právě trenér Jaroslav Hřebík ho přivedl na prvoligový trávník v dresu Slavie, který oblékal odchovanec tachovského fotbalu od čtrnácti let. Na kontě má šest ligových startů a jednu branku.

Poláčkovým příchodem ale úřadující mistr dnešní poslední snahy o posílení kádru neukončil a už odpoledne se na Letné hlásil jablonecký obránce Loučka, sparťanský odchovanec. Funkcionáři se dohodli s Jabloncem na přestupu a fotbalista přesně týden po svých třiadvacetiletých narozeninách podepsal tříletou smlouvu.

Loučka působil ve Spartě od svých dvanácti let. Před dvěma lety ale odešel do Opavy a po úspěšné sezóně zamířil do Jablonce, v jehož dresu mu vyšel začátek letošní sezóny. Na Letné si na něho zřejmě vzpomněli i proto, že právě trenér Hřebík mu dal první příležitost otrkat se v dospělé kategorii. Pod jeho vedením absolvoval zimní přípravu před jarní částí ligy v roce 2002 a odehrál dokonce i přípravný duel proti Slavii.

Reklama

Související témata: