Hlavní obsah

O talenty ze Slavie bude zájem, tuší bývalý kouč Sparty. Miliony budou létat, hitem je David Jurásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky bez mistrovského titulu, na to není v posledních sezonách fotbalová Slavia zvyklá. Tentokrát rivalovi z Edenu ukázala záda Sparta. Jak na to sešívaní zareagují? Řadě hráčů končí smlouvy, zájem z Evropy může být o slávistické talenty. Jedním z nejžádanějších by mohl být David Jurásek. „Není rozhodující, jestli je správný čas k odchodu, ale zda přijde nabídka, kterou Slavia bude akceptovat,“ vysvětluje Zdeněk Ščasný, bývalý fotbalový trenér. V Pořadu Přímák zmínil i další možné odchody z Edenu.

Kdo v létě odejde ze Slavie? Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Smlouva končí například trojici hráčů Jan Bořil, Stanislav Tecl či Mick van Buren. „Kdybych si měl vybrat jedno jméno z té trojice, tak bych si nechal Van Burena. Je to oblíbenec fanoušků, navíc dokáže plnit funkci žolíka," ukázal Ščasný na hráče, s jehož volbou souhlasí i fotbalový expert Sport.cz Jiří Lizec.

V domácím utkání se Slováckem se naopak určitě rozloučí s týmem ofenzivní tahoun Peter Olayinka, který zamíří do Crvene Zvezdy Bělehrad. Přistát v Edenu může nabídka i na slávistické klenoty. Zájem by mohl být například o dvaadvacetiletého Davida Juráska. „Pokud nabídka přijde, jakože zřejmě přijde a nebude úplně malá, tak asi bude odchod možná nevyhnutelný," tuší novinář.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK. Hosty ve studiu byli Zdeněk Ščasný a redaktor Jiří LizecVideo: Sport.cz

Rušno by mohlo být i kolem osmadvacetiletého Václava Jurečky. Bývalý hráč Slovácka se v úvodu sezonu v novém působišti trápil, nyní ale patří k nejdůležitějším článkům sestavy. „Má asi poslední velkou šanci udělat přestup ven. Na druhou stranu teď dává góly a je nesmírně platný. Ne všechny zápasy hrál od začátky, přesto se chytil," připomíná Ščasný.

Trpišovský a jeho tým. Příspěvek v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

V ofenzivě bude mít nového parťáka. Do Edenu přichází olomoucký forvard Mojmír Chytil. „U něj je velký předpoklad, že se prosadí. Je to pracovitý hráč, který umí dávat góly. Ale je těžké něco předpovídat dopředu," ví Ščasný, host nového dílu pořadu Přímák, že na ofenzivní hvězdičku čeká v Edenu daleko těžší práce, když se bude muset srovnat s velkou konkurencní a tlakem.

Slavia těžila v sezoně také ze širokého kádru. díky kterému mohla pravidelně rotovat sestavu. „Je to další věc, která potvrzuje kvalitu trenérského štábu Slavie. Když se někdo zraní, mají náhradu. Na druhou stranu všichni chtějí hrát, a ne každý to kouše," ví Ščasný, že v určité chvíli může být širší kádr tak trochu i na překážku. Pak musí vše ukočírovat Jindřich Trpišovský a jeho trenérský tým. „Pokud děláte v klubech, jako je Sparta nebo Slavia, tak jste pod tlakem. Člověk se s tím musí naučit žít."

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým fotbalovým trenérem Zdeňkem Ščašným, se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.