Hlavní obsah

Obavy o zápas v Jablonci, Orel meteorologem. Trpí všichni, připustil rozhodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tribunách se zimou třásli diváci a aktéři záchranářského duelu mezi Jabloncem a Teplicemi se klepali i o jeho osud. Především domácí měli strach, aby jim dobře rozjeté utkání v první půli předčasně neukončila sněhová vánice. Obavy se nakonec nenaplnily. Jablonečtí na těžkém terénu zdolali souseda v tabulce jasně 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matěj Hybš z Teplic, Michal Černák z Jablonce a Lukáš Mareček z Teplic.

Článek

Domácí vedli od 9. minuty a hosty na těžkém terénu tlačili, jenže necelých deset minut před pauzou sudí zápas pozastavili. „V průběhu utkání se hrací plocha zhoršovala. Ve 37. minutě přišla sněhová vánice a ta nám zasněžila hrací plochu. Nebyly viditelné čáry, což nezajišťovalo regulérní průběh utkání. Z toho důvodu jsme museli požádat pořadatelskou službu o zajištění nápravy a zviditelnění čar. Poté jsme mohli v utkání pokračovat a dokončit ho," vysvětlil hlavní rozhodčí Pavel Orel.

„Při přerušení za stavu 1:0 jsem měl strach, aby se zápas vůbec dohrál. Po vynucené pauze jsme přidali druhou branku a ta zápas rozhodla," přiznal domácí kouč David Horejš.

Ani o pauze však ještě nebylo jisté, že se zápas dohraje. Arbitři v kabině dokonce kontrolovali aktuální předpověď počasí. „Pokud by hrozilo nebezpečí sněhové vánice na delší dobu, mohlo by to z nějaké části rozhodovat o tom, jestli v utkání pokračovat či nikoliv," připustil Orel a na otázku o vhodnosti hrát fotbal v takovém počasí odpověděl: „Pokud se hraje v těchto podmínkách, asi to není ideální, ale to není otázka, se kterou bych mohl cokoliv dělat. Osobně si myslím, že trpí úplně všichni. Hráči, diváci i rozhodčí," dodal.

"Terén byl opravdu špatný. Jak pak ještě napadl sníh, nevíte, kdy vám míč může odskočit, protože ten hrbol ani nevidíte. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, věděli jsme, že bude těžký, že budeme hrát jednoduše zezadu, kopat míče dopředu a tam se o ně prát, ale hráli jsme naopak. Hráli jsme si vzadu, dělali chyby a vepředu nebojovali," zhodnotil gólman Teplic Tomáš Grigar.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Tomáš Grigar z Teplic.

Domácí v bílé bitvě přidali ještě dvě branky. „Když jsem na začátku viděl terén, měl jsem z toho obavu. Celý týden jsme se na něco připravovali a najednou přijde kalamita a hřiště je otočené vzhůru nohama, na tom hrát nešlo, o fotbale to moc dneska nebylo," přiznal Horejš po zisku tří bodů, díky kterým Jablonec Teplicím odskočil v tabulce o tři body.

„Věděli jsme, kolik napadlo sněhu, ale domácí udělali maximum, aby se hrálo. I tak však byl potom terén strašný i kvůli sněžení. Hřiště nebylo vůbec o fotbale, ten ani moc hodnotit nebudu. Něco si vytvořit bylo těžké, hrála se spíš nakopávaná. V tom jsme propadli. Domácí si vítězství zasloužili," uzavřel teplický trenér Jiří Jarošík.

Reklama