Hlavní obsah

Obránce Slovácka ocenil Plavšičův kop, Svědík se zlobil na brankáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko precizně bránilo, dokázalo eliminovat přednosti Slavie, jenže snahu Moravanů degradovala chyba brankáře Filipa Nguyena, jehož vyběhnutí a nejisté počínání potrestal krásným gólem domácí Srdjan Plavšič. „Byl to klíč, Slavii to pomohlo,“ zlobil se trenér hostí Martin Svědík. Sešívaní se tímhle gólem odrazili ve fotbalové lize k výhře 3:0.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Srdjan Plavšić v souboji s protihráčem.

Článek

Je to pořád dokola a kouče Slovácka Martina Svědíka to štve. „Všechny naše zápasy proti Slavii, Plzni a Spartě mají společného jmenovatele. Buď dostaneme gól po hrubé individuální chybě, nebo po standardce," ulevil si po porážce 0:3 v Edenu.

Proti Slavii prožil temnou chvíli brankář moravského souboru Filip Nguyen. V 29. minutě vyběhl mimo pokutové území proti nakopnutému míči, ovšem jen ho nepřesvědčivě odhlavičkoval k Srdjanu Plavšičovi. Srbský hráč si balon okamžitě nadhodil a ze zhruba čtyřiceti metrů vypálil obloukem na opuštěnou bránu. Trefil se náramně, balon doplachtil do sítě, Nguyen i obránce hostí se vraceli marně.

„Filip vybíhal, asi mu to trošku odskočilo víc, než čekal. Hlavičkoval jen před sebe," popisoval tenhle okamžik obránce hostí Stanislav Hofmann, jenž se pak balon snažil neúspěšně dostihnout. „Myslel jsem si, že to ještě budu mít. Ale špatně jsem se zorientoval, už jsem to nezvládl," dodal stoper.

Vyzdvihl i Plavšičův kop. „Pokýval jsem hlavou, trefil to neuvěřitelně, navíc pravačkou. Dostali jsme sice gól, ale soupeře je třeba ocenit," smekl Hofmann.

Svědík se zlobil na svého brankáře. „Musím říct, že to pro mě není jednoduché i vzhledem k hráči. Tým pracoval velice dobře, Slavii jsme do ničeho nepouštěli, touhle individuální chybou jsme rozhodli. Ano, Filip pak něco chytil, ale tohle byl klíč, pomohlo to Slavii," bilancoval Svědík.

Jak bude s Nguyenem pracovat? „Od brankáře vše začíná. Musí si tohle uvědomit. Gólmana držím, má podporu. Ale nesmí těch chyb být hodně, pak to sráží výkon celého mužstva. Nerad to říkám, ale ta chyba ovlivnila utkání, důsledky jsme viděli sami. Určitě si k tomu něco řekne s trenérem brankářů, já už jsem si k tomu své řekl. Věřím, že Filip je mentálně natolik silný, že nám to vrátí jindy," přidal trenér Slovácka v nepříjemných pocitech, které s ním cloumaly, i důvěru pro svého svěřence.

Slovácko bere tenhle moment i jako výstrahu před účinkováním v evropských pohárech, do nichž v létě nakoukne. „Je to obrovské poučení. Když si to nevezmeme k srdci a budeme dělat takovéto věci, budeme mít velké problémy. Víme, jak důležitý je koeficient. Nechci, aby to dopadlo jako před rokem, kdy jsme vypadli hned v prvním kole. Cítíme zodpovědnost, když hrajeme poháry. Tyhle zápasy slouží k tomu, abyste se co nejlépe připravili," pravil důrazně Svědík. Posteskl si také nad tím, že jeho mužstvo musí v těchto zápasech proměňovat šance.

Reklama