Hlavní obsah

Obrat v deseti? Zážitek skoro do konce života, hlásí mladík z Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do fotbalového životopisu zapsal 26. ligový start, na nějž si uchová silné vzpomínky. Matěj Valenta polil Dynamo gólovou hlavičkou po rohovém kopu živou vodou. Jedenadvacetiletý mladík zahájil v 72. minutě grandiózní obrat Českých Budějovic, které v oslabení po vyloučení Hory srazilo rozjeté Slovácko do kolen.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Stanislav Hofmann ze Slovácka, Ondřej Mihálik z Českých Budějovic, brankář Vojtěch Vorel z Českých Budějovic, Benjamin Čolič z Českých Budějovic a Patrik Čavoš z Českých Budějovic.

Článek

Podobný zápas asi v kariéře nepamatujete...

Určitě ne, ani kluci. Něco neskutečnýho. Co jsme předvedli, to se tady dlouho nestalo. Krásný zážitek skoro do konce života. (úsměv)

Jak byste popsal váš gólový moment, který Dynamo nakopl?

Věděl jsem, že všichni kluci šli zezadu, tak jsem šel zepředu. Že mě to trefilo, byla náhoda.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fortune Bassey z Českých Budějovic oslavuje gól proti Slovácku.

Co jste po trefě na 1:2 prožíval?

Úlevu, ale i zodpovědnost. Bylo to jen 1:2, ale zároveň jsem věděl, že máme šanci a můžeme s tím furt ještě něco udělat. Podle mě to cítilo všech deset kluků na hřišti. Slovácko dost znervóznělo a my toho využili. Fanoušci nás hnali, chtěli mít taky zážitek.

Na hřiště jste vyběhl v 64. minutě za stavu 0:2. Jaké jste obdržel od trenéra Horejše pokyny?

Dát kontaktní branku, zkusit něco udělat dopředu a s nepříznivým výsledkem. Červená karta do toho trochu hodila vidle, ale nakonec nám vyloučení paradoxně pomohlo. Že jsem dal kontaktní gól, to je takovej bonbonek.

Stihl jste i asistenci u gólu Basseyho, co jste říkal na jeho galapředstavení, kdy po dvou sólech dokonal famózní obrat?

Zažil jsem ho rok v Ústí nad Labem, kde jsme spolu hráli. Fortune je takovej svůj, dokáže rozhodnout zápasy a dneska nám strašně pomohl. Jsem za něj rád, pracuje na sobě, hodnej kluk, fakt mu to přeju.

Reklama

Související témata: