Hlavní obsah

Obří zklamání v Jablonci. Někteří předvedli dětský výkon, lamentoval Horejš a volá po posílení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět kol a výhra žádná. Jablonec remizoval doma s Ostravou 1:1 a jeho kouč David Horejš stále čeká na první tříbodovou injekci na zelenobílé štaci. „Jsem obrovsky zklamaný,“ přiznal po třetí plichtě v této sezoně. Severočeši s Baníkem přečkali několik nebezpečných situací a po hodině hry se dostali i do vedení. Jenže hosté dokázali pět minut před koncem po laxním bránění vyrovnat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš během utkání s Baníkem.

Článek

Opět máte jen remízu, jak ji hodnotíte?

Dva body jsme zase ztratili, i když musím říct, že náš výkon hlavně v prvním poločase nebyl dobrý. Obrovsky nám uškodilo zranění Matěje Polidara. Museli jsme reagovat a po vystřídání jsme zápas nedokázali chytit. U všeho jsme byli druzí, propadali jsme v osobních soubojích. Proto jsem zklamaný, protože jsme se právě na tohle připravovali. Jenže hráči se v osobních soubojích chovali tak, že takhle nejde první liga hrát! Od některých to byl dětský výkon.

Přesto jste se dostali do vedení z penalty po hodině hry, co chybělo k vítězství?

Ve druhé půli jsme se určitě zvedli. Zlepšili jsme se, dali branku. Baník na to reagoval střídáním. Z lavičky mu tam přišla velká kvalita. Hlavně v podobě Tijaniho, kdy hru zjednodušili dlouhými míči. Reagovali jsme na to nasazením Kuby Martince, abychom to eliminovali. Bohužel jsme doplatili na osobní souboje. Jestli nechám hráče úplně jednoduše odcentrovat, i když víme, že tam mají věže, a navíc se celý týden připravujeme na to, že v krajních prostorech na ně musíme vytvářet tlak a nenechat je odcentrovat, hodnotí se mi to těžko. Místo, aby šel hráč do soupeře, tak kolem něho poskakuje a nechá ho dát balon do vápna... Jsem z toho obrovsky zklamaný. Jestli se budeme takhle chovat, asi těžko můžeme pomýšlet na lepší výsledek. Baník byl v osobních soubojích jednoznačně lepší.

Už víte, jak vážné je Polidarovo zranění?

Zatím informace nemáme, pojede teprve na vyšetření. Pevně věřím, že nepůjde o nic vážného, protože Matěj je pro nás klíčovým hráčem. Do zápasu dobře vstoupil a když ze hry odešel, nebyli jsme už konkurenceschopní. Vepředu jsme neudrželi balony, ve finální třetině nám vázla kombinace a opakuji, propadali jsme v osobních soubojích. Předvedli jsme hrozně málo. Jen díky Hanymu (Hanušovi) jsme poločas přežili.

Jak velký podíl má na remíze?

Jeho zásluhou máme bod. Mužstvo podržel a důležité je, že za stavu 0:0. A mužstvo pak někdy musí pomoct zase jemu. Proto mě to mrzí za něj, nulu si obrovsky zasloužil. Jenže my protihráče necháme odcentrovat... Emoce mnou cloumají.

Proč nahradil zraněného Polidara Chramosta?

Minulý zápas ve Zlíně hru hodně oživil. Uvažovali jsme o tom, že změnu teď uděláme už od začátku, ale nakonec jsme se rozhodli takhle. V soubojích je Baník velice silný, takže jsme Kráťu (Kratochvíla) zasunuli k Považancovi, a když vypadl Polidar, nasadili jsme Chrama, abychom měli dva útočníky. Čekali jsme, že budou se Sejkem spolupracovat a Šulce jsme dali zkraje, ale moc nám to nefungovalo. Ale chtěli jsme dát útočníka, než abychom bránili. Doma jsme chtěli získat tři body.

To i Baník. Cítil jste u laviček větší emoce než obvykle?

Hrálo se o hodně. Baník se před sezonou netajil, že má ty nejvyšší ambice. Asi taky čekali víc. My jsme měli dvě venkovní utkání rozehrané velice dobře, chtěli jsme taky vyhrát. Bylo to o tom, kdo udělá chybu, kdo dá první gól. Nám se to podařilo, mrzí mě však, že jsme to nedotáhli. Čekal bych od hráčů, že do toho dají všechno.

V týdnu odešel od Mladé Boleslavi Vojtěch Kubista, v Jablonci pro něj už nebylo místo?

Chtěl sám odejít. Měl ve smlouvě výstupní klauzuli, kterou Boleslav uplatnila. Byl asi nespokojený s postavením, jaké tady měl. Nehrál, takže se s panem majitelem dohodl, že chce změnit klub, byl tady už dlouho. Ale určitě jsme spolu nebyli na ostří nože. Nemohl jsem s tím nic dělat. Chtěl odejít, tak odešel. Musíme si poradit bez něj. Věříme, že se nám ještě podaří tým doplnit. Pracujeme na tom. A věřím, že se zvedneme.

Jaký post chcete posílit?

Tlačí nás bota směrem do defenzivy. S panem majitelem se o tom bavíme, řešíme možnosti. Samozřejmě jich není tolik. Konkurence přijít musí. Odešel Vojta Kubista, tak by měl někdo přijít a nahradit ho. Věřím, že se nám tým povede dobře doplnit, aby přišli kvalitní, hladoví hráči, abychom začali vyhrávat. Vítězství nám schází.

Mohl by přijít Filip Kaša z Plzně?

O hráčích z Plzně jsme se bavili, ale uvidíme. Její hráči nechtějí momentálně měnit působiště. Nějaké možnosti máme, a věřím, že nějaká dopadne, protože mužstvo určitě potřebujeme rozšířit a zkvalitnit.

Reklama