Hlavní obsah

Odepsali nás, bodů ve hře je však ještě dost. Sivok se v nové funkci ve Spartě našel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to tak dlouho, co ještě sám na ligové úrovni kopal. Jenže čas nezastavíš, a tak kopačky vyměnil za padnoucí sako. Internacionál se zkušenostmi z Itálie, Turecka a Izraele reprezentoval fotbalovou Spartu při losu čtvrtfinále MOL Cupu, který ji poslal do Liberce. „Chtěli jsme po delší době hrát na domácí půdě, ale pokud chcete pohár, musíte porážet každého. A my ho získat chceme,“ ujišťuje Tomáš Sivok, manažer letenského A týmu.

Trenér Brian Priske a Sparta, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

K derby jako loni hned ve čtvrtfinále tentokrát nedojde. Zatímco sešívaní přivítají druholigový Vyškov, Spartu každopádně po těžkém osmifinále v Ostravě čeká další oříšek na horké půdě. „Chtěli jsme se zatím vyhnout Slavii. Do Liberce pojedeme s pokorou a připravíme se co nejzodpovědněji. Budeme chtít vyhrát," říká 39letý Tomáš Sivok.

Budete mít na paměti, že na podzim jste první ligové kolo doma s Libercem prohráli?

Takhle nastavení nejsme. Kluci věří naší cestě. Obrovsky těžké pro nás bylo již osmifinále v Ostravě, kde mužstvo nastoupilo naprosto koncentrované a soustředěné. A zápas zvládlo. Pohár na jediné utkání je samozřejmě zrádný. Stejně tak těžké bychom to měli v Brně nebo Českých Budějovicích.

Derby jste si zatím nepřáli, ale když v osudí zbývaly už jen čtyři míčky a Sparta se Slavií pořád nikde, bylo hodně blízko...

Před losem jsme si dělali legraci, že k němu ve čtvrtfinále zase dojde. Pro diváky by však přece jen bylo lepší narazit na sebe nejlépe až ve finále.

Sparta otevře jaro prvním ligovým zápasem v sobotu v Olomouci. Jak je nachystaná?

Za půl roku se tady odvedl kus práce. Konec podzimu už byl v našem podání lepší, jenže od posledního zápasu uběhla spousta času. Hráli jsme teď v zimě jen přáteláky. Mužstvo si v průběhu sezony postupně sedalo, podstatné je, že nastoupená cesta je správná. Hráči vzali nastolenou filosofii za svou.

Je pro Spartu boj o vysněný titul stále reálný?

Po první fázi podzimu už nás spousta lidí odepsala. Ztrácíme sedm bodů na Plzeň, což je dost. Na druhou stranu i díky nadstavbě je bodů ve hře také ještě dost. Je nám samozřejmě jasné, že už nemáme čas dál ztrácet. Olomouc respektujeme, v lize je ostatně každý zápas venku těžký. První utkání přesto bude hlavně o nás. Jak se vyrovnáme soupeři v nasazení, v soubojích, v běhání.

Jen posily ze zahraničí? Sparta zůstává českým klubem, na tom se nic nemění, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

V létě jste se vrátil do Sparty v nově zřízené funkci manažera prvního týmu. Našel jste se na místě spojky mezi trenérem Brianem Priskem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým?

Ano, našel. Vše důležité řešíme s Brianem a Rosou společně. Upřímně a na rovinu, i nepříjemné věci. Žádné intriky. Společným cílem je získat titul zpátky na Spartu. Jak už jsem zmínil, cesta je správná. Moje funkce je mi bližší než Tomášova. Jsem každý den u hřiště, u týmu. Na Rosu zbývají jednání v kancelářích, třeba s agenty o přestupech, což není snadné a někdy ani příjemné. Baví mě to. Kdyby ne, tak mi věřte, že bych to nedělal.

Poslední ligový zápas jste za Dynamo odehrál v červnu 2020. Když jste na každém tréninku, také si ještě s hráči zakopete?

S kluky už moc ne, ještě tak sám... (úsměv) Mám bolavé koleno, takže fotbal nechávám spíš být. Abych byl fit aspoň na tenis a další sporty.

Reklama