Hlavní obsah

Derby se zatím odkládá, Sparta pojede ve čtvrtfinále do Liberce, Slavia přivítá Vyškov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Derby hned na začátku jara jako loni? Kdepak, pražská S na sebe v domácím poháru zatím nenarazí. Fotbalisté Sparty zamíří ve čtvrtfinále MOL Cupu do Liberce, zatímco Slavia doma přivítá druholigový Vyškov. Další dvojice tvoří Slovácko - Bohemians a České Budějovice/Hradec Králové - Brno. Rozhodl tak los v sídle FAČR. Oficiálním hracím dnem je středa 1. března, termín čtvrtfinále ale může být upraven po dohodě klubů a České televize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha a Peter Olayinka ze Slavie Praha v loňském čtvrtfinále poháru.

Článek

Poslední čtvrtfinalista vzejde ze zápasu mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové, který byl na podzim odložen a hrát se bude 1. února od 15:00 v Českých Budějovicích.

Šlágrem čtvrtfinále bude souboj Liberce se Spartou. Slovan v úvodním podzimním kole Fortuna ligy na Letné překvapivě zvítězil.

"Jsme hlavně rádi, že jsme v této fázi soutěže a neopakovalo se, co minulý rok. Ve čtvrtfinále si už nelze vybírat a pokud chcete získat pohár, tak musíte porazit každého," říká ředitel severočeského klubu Pavel Marek.

"Chtěli jsme po delší době hrát na domácí půdě, ale jak bylo řečeno, pokud chcete pohár, musíte poráže každého. My k zápasu samozřejmě přistoupíme co nejzodpovědněji a budeme chtít vyhrát," přidává se Tomáš Sivok, manažer letenského A týmu.

"Budu pochválený, že nastoupíme doma. Vyškov určitě nepodceníme, vyřadil už dva prvoligové týmy. Také my samozřejmě chceme pohár vyhrát," glosuje manažer A-týmu Přemysl Kovář za Slavii.

"Těším se na zápas Sparty v Liberci, protože věřím, že tam přijde hodně lidí a bude to velmi dobré utkání. Jako fanda Bohemky se těším také na její zápas a věřím, že se Bohemians dostanou do semifinále," přeje si Jan Koller, ambasador MOL Cupu.

Los čtvrtfinále MOL Cupu:
Slovácko - Bohemians Praha 1905
České Budějovice/Hradec Králové - Brno
Liberec - Sparta Praha
Slavia Praha - Vyškov

Reklama