Hlavní obsah

Odložené utkání Sparty a Slovácka už má nový termín

Odložené utkání 14. kola první fotbalové ligy mezi Spartou Praha a Slováckem se bude hrát v náhradním termínu ve středu 9. listopadu od 19:30. Zápas se měl původně uskutečnit v neděli, ale vedení soutěže jej přesunulo kvůli dnešní dohrávce duelu Evropské konferenční ligy mezi týmem z Uherského Hradiště a Kolínem nad Rýnem. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace (LFA).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Z utkání Slovácko - Kolín, kvůli mlze toho moc vidět nebylo. Po posunu zápasu Konferenční ligy se mění termín střetnutí domácí ligy.

Článek

Zápas Sparty se Slováckem měl následovat tři dny po utkání Slovácka v Konferenční lize. Celek z Uherského Hradiště ale ve čtvrtek kvůli mlze odehrál z domácího souboje s Kolínem jen sedm minut a zbytek duelu se uskutečnil až dnes od 13:00. Slovácko, které německému týmu podlehlo 0:1, by mělo na odpočinek jen 51 hodin, a proto LFA zápas na Letné přesunula. Mezi jednotlivými duely musí být podle řádů aspoň tři dny.

Utkání se odehraje ve stejný den jako jiný odložený zápas mezi Plzní a Brnem. Duel 4. kola se na konci srpna neuskutečnil kvůli účasti obhájce titulu v závěrečném předkole Ligy mistrů. Viktoria by tehdy rovněž neměla na odpočinek aspoň tři dny. Vzhledem k začátku odloženého utkání Sparty se Slováckem se posunul výkop duelu v Plzni, a to z 18:00 na 17:00.

Zatímco v české lize je minimální doba mezi zápasy tři dny, v německé nejvyšší soutěži umožňují pravidla nastoupit po 48 hodinách. Kolín nad Rýnem neuspěl s žádostí o přeložení utkání s Hoffenheimem a v neděli od 19:30 se představí v bundeslize.

Reklama