Hlavní obsah

Ogbu suverénně šéfoval obraně Slavie, už křičel „záda“. Skvělé, nesmím se zastavit, hlásil po premiéře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo ho plné hřiště. Stoper Igoh Ogbu debutoval za fotbalovou Slavii v prvním přípravném zápase proti Servette Ženeva a naznačil slibný potenciál. Hlasitě dirigoval obranu, přirozeně ji řídil, rozhodně byste netipovali, že s týmem absolvoval pár tréninků a jména nových spoluhráčů se teprve učí. „Podal velmi zajímavý výkon, což násobí to, jak krátkou dobu s námi je,“ přitakal trenér sešívaných Jindřich Trpišovský po dvou duelech na soustředění v Portugalsku, kde jeho soubor švýcarského soka porazil 3:0 a 1:0.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Obránce Igoh Ogbu debutoval za Slavii v přípravném zápase proti Servette Ženeva.

Článek

Lagos (Od našeho zpravodaje) – Jakmile první utkání začalo, dvaadvacetiletého nigerijského stopera jste si hned všimli. Nejen kvůli kapitánské pásce na ruce, kterou měl jako nováček logicky na paži. Akvizice z Lilleströmu mluvila, křičela, prostě šéfovala. „Už když jsme s ním v prosinci absolvovali večeři, bylo vidět, že je extrovert a trochu extravagantní hráč," usmál se Trpišovský.

Ogbu působil jako přirozený lídr. „Jsem obránce. Pokud chcete dobře bránit a odehrát dobrý zápas, musíte komunikovat. Když jsou v komunikaci nějaké nedostatky, tak z toho pak vznikají chyby. Je proto důležité pořád na sebe mluvit, abychom se se spoluhráči vzájemně chápali," vykládal Ogbu. „Takový jsem, stále na sobě pracuji. Chci na sobě pracovat každý den, nesmím se zastavit. Budu se snažit co to jde, abych klubu dal to nejlepší, co ve mně je," dodal.

Slavia se v přípravě střetla se švýcarským Servette.Video: Jan Malý, Sport.cz

Sem tam už použil i české slovíčko. Třeba „záda". „Ano, vím, co to znamená, tak to samozřejmě používám. Ne každý rozumí anglicky, takže se musím snažit, co to jde, porozumět některým slovům, abychom na hřišti mohli lépe pracovat," prohlásil odhodlaně vytoužený stoper.

Ano, vytoužený. Slavia se ho, jak přiznal kouč Trpišovský, snažila získat už v létě. S Lilleströmem ale nenašla společnou řeč. „Skauti, Jirka Bílek nebo Přéma Kovář pak jezdili na zápasy Lilleströmu, na podzim jsme viděli všechny jeho zápasy. Byli jsme o něm přesvědčeni, byl pro nás číslo jedna. Myslím, že mu bude vyhovovat náš styl," usoudil šéf slávistické lavičky s tím, že v norském celku hrál v tříčlenné stoperské řadě uprostřed. „A tím pádem měl jednodušší úkoly. Řekl bych, že potřebuje volnost," poznamenal Trpišovský.

Ogbu byl ve svém živlu. Naznačil nejen vůdčí schopnosti, dodal i sílu v osobních soubojích či kvalitní rozehrávku. „Prací s míčem a fotbalovostí mě trochu překvapil," přiznal trenér červenobílých. „Týmová práce fungovala, za mě to bylo skvělé," pochvaloval si Ogbu.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Obránce Igoh Ogbu při premiéře za Slavii v přípravném zápase proti Servette Ženeva.

Spoluhráče ještě nezná všechny jménem. „Chvíli to zabere, ale časem se to určitě zlepší," věděl. V samém závěru už ho trenéři chtěli stáhnout po jednom střetu, ale dohrál, protože už nikdo další nebyl připravený na střídání. „Raději jsem snesl bolest. Ale budu stoprocentně v pořádku. Musím ještě pracovat na fyzičce, přece jen tohle byl první zápas," pravil odhodlaně zřejmě budoucí šéf slávistické defenzivy.

Reklama