Hlavní obsah

Plzeň se raduje z návratu Sýkory a velebí Nigerijce! Durosinmi bude velkou posilou, tvrdí Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spokojenost. Tedy až na výsledek. Tak v kostce hodnotí asistent fotbalové Plzně Pavel Horváth úvodní přípravný duel na herním soustředění ve Španělsku. V Benidormu remizoval český mistr v pátek odpoledne s druholigovým německým Heidenheimem 1:1.

Foto: FCVP

Nigérijský útočník Rafiu Durosinmi (vlevo) si v přípravném utkání s Heidenheimem odbyl premiéru v dresu Plzně.

Článek
Fotogalerie

„Zápas měl obzvlášť v první půli dobré tempo. Viděli jsme z naší strany hodně pozitivních věcí, navíc se nikdo nezranil. Kromě výsledku jsme spokojení," citoval klubový web asistenta Pavla Horvátha.

Viktoria protočila v utkání 17 hráčů, v 61. minutě provedli trenéři šest střídání. Poprvé od říjnového zranění kotníku si zahrál univerzál Jan Sýkora, premiéru za Viktorii si odbyla čerstvá posila z Karviné, nigerijský útočník Rafiu Durosinmi.

„Jsme rádi, že se nám vracejí marodi, Sýkora zvládl půlhodinu bez problémů. Příslibem je Durosinmi. Viděli jsme ho prvně zblízka v zápase. Troufnu si říct, že by to mohla být pro nás velká posila," podotkl Horváth.

Západočeši šli do vedení v prvním poločase gólem po nacvičeném signálu z rohového kopu. Pernica nadzvedl míč na první tyči, za zadní ho uklidil do sítě Havel. „Kromě gólu jsme si vytvořili další šance, škoda že jsme soupeři neodskočili víc. Jen Květ měl dvě velké šance – nastřelil břevno, hlavou potom minul," litoval Horváth.

I přes návrat Sýkory má trenérský štáb Viktorie nadále plnou hlavu starostí se zdravotním stavem kádru. Jarní start totiž stoprocentně nestihne útočník Kliment a obránci Jemelka s Řezníkem. Plus vykartovaný kapitán Hejda.

Úřadující mistři v Benidormu ještě vyzvou Ferencváros Budapešť (pondělí) a v generálce na jaro norské Molde (čtvrtek 20. ledna).

Reklama

Související témata: