Hlavní obsah

Ohnivá předehra derby. Od nás rádoby humorný komentář nečekejte, reaguje Sparta na Tvrdíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nežádoucí ohně jsou na fotbalových stadionech k vidění často. Podstatné je, aby vše nepřekročilo únosné meze. Předehra k nedělnímu derby mezi Slavií a Spartou v Edenu je až příliš ohnivá. Do slovní přestřelky fanoušků na sociální síti se překvapivě zapojil i Jaroslav Tvrdík. „Jo, Eden bude hořet,“ slíbil soupeři první muž Slavie. Letenští poukazují, že čelní představitelé klubů se do takových slovních přestřelek téměř nikdy nezapojují.

Ukradené sparťanské vlajky? Takové věci se nekomentují, už vůbec ne rádoby humorně, zní z LetnéVideo: Sport.cz

 
Článek

Dusno je před derby ještě dříve, než obě S odehrají svá čtvrteční utkání v Evropské lize. Sparta doma s Limassolem a Slavia v Ženevě proti Servette.

Když se fanoušci Sparty vraceli z ligového zápasu v Liberci, ukradli jim nejspíše příznivci Slavie vlajky a šály. Předpokládá se, že během derby je hodlají zapálit.

„Spolkneme ten váš cirkus i s klaunama už v prvním poločase. Eden bude hořet!“ napsal jeden ze sparťanů na síti X.

Do slovní přestřelky nečekaně vstoupil i šéf Slavie. „Neberte to osobně, chceme se všichni bavit, fotbal je show. Jako vrchní klaun vám slibuji, že v našem Muzeu možná najdete i Vaše artefakty a lístky pro hosty dáme se slevou. Jo, Eden bude hořet,“ zareagoval Jaroslav Tvrdík.

Později ujistil, že jeho slova nijak nesouvisejí s incidentem. Olej do ohně už stejně tak jako tak přilil.

Kuchta nemá body, ale je pro Spartu důležitý. Příspěvěk z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Samozřejmě hráči i realizační tým vnímají věci, které se objevují v médiích. Vůči tomu imunní nejsme a ani být nemůžeme. Není to tak, že by hráči měli být před derby zavření v nějakém sterilním prostředí a nevnímat vše, co se děje kolem. Nicméně my za nás nepovažujeme za vhodné komentovat věci, které se v 99,9 % případů nekomentují ústy oficiálních představitelů klubů a zástupců A-týmu. Nemyslím, že bychom tohle pravidlo měli porušit,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík na středeční tiskové konferenci před utkáním s Limassolem.

„Zkrátka jsou věci, které se fakticky udály, ale za Spartu nechtěje od oficiálních představitelů nějaký další a už vůbec ne rádoby humorný komentář,“ dodal Kasík.

Nezbývá než doufat, že se nedělní bitva o Prahu nezvrhne…

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.