Hlavní obsah

Olatunjiho přesun do Sparty komplikuje vízum. Bez přípravy má hendikep, říká Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není ani s Libercem, jemuž patří. Ovšem ani se Spartou, do které má podle informací Sport.cz blízko. Fotbalový útočník Slovanu Victor Olatunji je momentálně na Kypru, kde čeká na vyřízení víz. 23letý Nigerijec se tak poslední měsíc na novou sezonu chystá pouze individuálně, což jeho situaci komplikuje.

Foto: fcslovanliberec.cz

Nigerijský útočník Victor Olatunji z AEK Larnaka se zapojil do přípravy Slovanu Liberec na Maltě.

Článek

Původně se měl Victor Olatunji připojit k fotbalistům Liberce chystajícím se na nový ročník už před téměř čtyřmi týdny, jenže nakonec s ním kvůli administrativním průtahům nestihne ani jeden přípravný zápas.

„Victor Olatunji se zatím z Nigérie přesunul na Kypr a stále čeká na vyřízení schengenských víz," vysvětlil tiskový mluvčí Liberce Tomáš Čarnogurský. Slovan odehraje generálku na ligu určitě bez Olatunjiho, na kterého chtěli na severu v nadcházející sezoně hodně sázet.

U Nisy je tak případ 23letého Nigerijce momentálně tabu. Na konci května na něj Severočeši uplatnili opci, ovšem aktuálně se zdá, že v modrobílém dresu se už nejspíš znovu neobjeví. Ve Spartě by měl nahradit odcházejícího Tomáše Čvančaru.

„Když se transfer stane, a teď počítáme, že spíše ano, počítáme s tím, že někdo s podobnou typologií přijde," řekl novinářům sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický na otázku týkající se Olatunjiho.

"Je hodně zajímavým hráčem, ale nahradit Čvančaru bez přípravy s týmem bude mít o hodně složitější. Vynechat ji celou je hodně nepříjemné, v tom vidím problém. V Liberci už na jaře působil, takže tam by nešel do nového prostředí, ale nemyslím si, že by přijel připravený stejně jako ostatní hráči. V tom případě je pak větší riziko nějakého zranění. A ve Spartě by začínal od úplné nuly. Výhodou alespoň je, že české prostředí už zná, ale určitě by měl hendikep," myslí si zkušený Petr Rada, dnes kouč druholigové Dukly, který v minulosti trénoval Spartu i Liberec.

„Ale určitě je žhavým zbožím. Nepochybně má předpoklady, aby se ve Spartě prosadil. Přiznám se, že mě na jaře hodně překvapil. Je gólový, má dobrou figuru. Navíc je mu 23 let, takže ještě může jít výkonnostně nahoru a do budoucna může být hodně zajímavý i po ekonomické stránce," soudí Rada.

Olatunji na jaře hostoval ve Slovanu z kyperského AEK Larnaka. Za Severočechy odehrál celkem 19 zápasů, v nichž vstřelil 8 gólů a připsal si jednu asistenci. Majitel Liberce Ludvík Karl pak na něj na konci května uplatnil opci. Spekuluje se o částce 12 milionů korun.

  0 : 0 Jablonec - Pardubice 0 : 0 51. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 1 Bohemians - Karviná 1 : 1 47. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  0 : 1 Zlín - Č. Budějovice 0 : 1 50. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.