Hlavní obsah

Olomoucké fotbalisty posílí útočník Ordoš z Bohemians 1905

OLOMOUC

První novou posilou fotbalistů Sigmy Olomouc bude útočník Michal Ordoš z Bohemians 1905. Hanácký klub získá pětadvacetiletého hráče na hostování do konce sezóny s opcí na případný přestup. Odchovanec Slovácka, který se do pražského celku dostal přes Mladou Boleslav, musí v Olomouci projít ještě zdravotními testy. Na úrovni klubů už došlo k dohodě.

Článek

"Dohodli jsme se na ceně, která výrazně převyšuje tu, za kterou Michal před rokem přišel. Bohemce bude náležet ještě padesát procent z dalšího přestupu," uvedl na olomouckém webu ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Vytáhlý útočník je první slibovanou posilou do olomoucké ofenzivy. Sigma se však zajímá i o další jména a podle zákulisních informací láká třeba z druhé ligy talentovaného opavského kanonýra Libora Kozáka. "Kádr ještě není uzavřen. Pracujeme i na dalších hráčích, které jsme si vytipovali," řekl ČTK sportovní ředitel klubu Jiří Kubíček.

Olomoucký útok byl v uplynulé sezóně nejslabší z celé ligy. Mužstvo nastřílelo v 30 utkáních pouze 20 branek a nový trenér Zdeněk Psotka si při svém nástupu do funkce dal také podmínku, že minimálně jeden útočník musí přijít.

Ordoš si v nejvyšší soutěži dosud připsal 71 startů a deset gólů. Jeden z nich dal na jaře právě Olomouci a zajistil jím týmu Bohemians 1905 remízu 1:1. Přesto pražský celek nakonec sestoupil.

Reklama

Související témata: