Hlavní obsah

Ondrášek ukončil střelecké trápení. Pro Kobru hodně důležité, míní trenér Guľa

Ostrava

Pohotová patička Zdeňka Ondráška, který v 65. minutě usměrnil do branky Baníku přihrávku Pavla Šulce, rozhodla o výhře Plzně v Ostravě v 17. kole Fortuna ligy. Definitivní konec více jak čtyři měsíce dlouhého čekání Západočechů na výhru ze hřiště soupeře pak udělala střela Šimona Falty, kterou ve vlastní gól přetavil stoper Ostravy Patrizio Stronati.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek z Viktorie Plzeň oslavuje gól.

Článek

V minulém utkání proti Pardubicím Západočeši ukončili 357 ligových minut dlouhý střelecký půst, proti Baníku si gólovou chuť podrželi. Po devíti utkáních se navíc znovu prosadila plzeňská útočná jednička Ondrášek. „Pro Kobru hodně důležitý moment. Je to hodně o důvěře v něj. Na tréninku každý den neuvěřitelně maká a už ten gól potřeboval. Ale jsem rád i za Pavla Šulce, který se s námi teprve seznamuje," řekl trenér Plzně Adrian Guľa po druhé plzeňské výhře 2:0 v řadě.

„Potřebujeme vyhrávat, protože vítězství jsou na získání sebevědomí to nejdůležitější. Hráli jsme na těžkém terénu, proti silnému soupeři a velmi si toho úspěchu v Ostravě cením," pokračoval Guľa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Zajíc z Ostravy, Pavel Šulc z Plzně, Martin Fillo z Ostravy.

Plzeňští přišli krátce před přestávkou o Jana Kovaříka, který se střetl hlavou s domácím De Azevedem. A zatímco domácí záložník si odnesl ze vzdušného souboje jen bouli, Kovařík musel do nemocnice. „Odvezla ho záchranná služba s podezřením na silný otřes mozku. Zůstane v Ostravě hospitalizován na pozorování," osvětlil mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Hosté bez Kovaříka ve druhé půlce přidali a domácí Baník přehrávali. „Jsem mimořádně spokojený s tím, jak chlapci fungovali. Šli jsme za výhrou od první sekundy, drželi jsme se stanoveného plánu a ve druhé části zápasu jsme dokázali tempo ještě zvýšit. Proto jsme si mohli vypracovat gólové šance. Ve druhém poločase bylo znát, že Baník má za sebou těžké zápasy," popisoval Guľa.

Dvě výhry za sebou mu nestačí. „Bylo důležité potvrdit velmi dobrou tréninkovou morálku. Ale nestačí to v jednom ani ve dvou zápasech. Musíme naši výkonnost potvrzovat i nadále," doplnil slovenský trenér.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Fillo z Ostravy a Šimon Falta z Plzně.

Reklama

Související témata: