Hlavní obsah

Ortel, který se čekal. Bývalý reprezentační gólman opouští Eden

Praha
Aktualizováno

Svým dosavadním spoluhráčům mohl už jen zamávat. Fotbalisté Slavie dnes odletěli na soustředění do Dubaje bez brankáře Jana Laštůvky, který podle webu úřadujícího mistra jedná o odchodu z pražského klubu. Jde o očekávané rozhodnutí vedení sešívaných, kteří si z Liberce za ohromujících 25 miliónů korun přivedli jiného gólmana Ondřeje Koláře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jan Laštůvka po podzimu ve Slavii zrovna nezářil štěstím...

Článek

Bývalý brankář národního týmu přišel v létě z Karviné do Edenu s jasným zadáním. Nahradit mezi tyčemi Jiřího Pavlenku, který zamířil do bundesligy.

Pětatřicetiletý Jan Laštůvka ovšem očekávání nenaplnil. Dopustil se několika chyb v důležitých zápasech, za něž sešívaní zaplatili na pohárové i domácí scéně.

Slavia po podzimu začala hledat jiného brankáře a Laštůvkův konec jasně předznamenalo pondělní angažování třiadvacetiletého Ondřeje Koláře z Liberci za 25 miliónů korun. O Laštůvku se vážně zajímá mohutně posilující ostravský Baník.

Ve čtyřiadvacetičlenném výběru trenéra Jindřicha Trpišovského do Dubaje jsou vedle Koláře také další čerstvé zimní posily obránce Ondřej Kúdela z Liberce, stoper Lukáš Pokorný z francouzského Montpellieru i útočník Stanislav Tecl, jenž se vrátil z hostování v Jablonci. S áčkem zůstal talentovaný záložník Pavel Bucha, naopak chybí zraněný bosenský útočník Muris Mešanovič.

Slávisté v Dubaji sehrají čtyři přípravné zápasy. Nejprve ve čtvrtek vyzvou Zenit Petrohrad, pak se střetnou s Bröndby Kodaň (29. ledna) a čínským Kuang-čou Evergrande (31. ledna). Druhé zimní soustředění sešívaní zakončí 3. února proti Šachtaru Doněck.

Reklama

Související témata: