Hlavní obsah

Budínský se po třech letech vrací do Karviné: Doufám, že postoupíme!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekáváný přesun Lukáše Budínského zpátky do Karviné je hotov. Záložník Baníku, který byl před nedávnem přeřazen do rezervního týmu, bude nově hostovat do konce této sezony v druholigové Karviné, kam se vrací po třech letech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Budínský se stal posilou fotbalistů druholigové Karviné.

Článek

„Karviná měla o Lukáše dlouhodobý zájem, který ještě zesílil od minulého týdne. Vzhledem k tomu, že u nás neměl takové vytížení, jak by si sám představoval, je to nejrozumnější řešení pro obě strany," řekl na adresu hráče, který do Baníku přišel loni v létě z Mladé Boleslavi sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

Lukáš Budínský odehrál za Baník 25 ligových a 3 pohárová utkání. Připsal si jednu trefu. Stabilní místo v sestavě si nevybojoval. V Karviné by mohl mít pozici ve středu hřiště téměř jistou. „Lukáš to u nás velice dobře zná a já pevně doufám, že naváže na své první, pět let dlouhé a úspěšné angažmá. Budeme na něj spoléhat, protože všichni víme, co umí," pochvaloval si posilu sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Rodák z Prahy přišel do Karviné v průběhu sezony 2014/2015, kdy tým vedený Jozefem Weberem působil ve druhé lize. S Karvinou vybojoval postup, po sezoně 2018/2019 ale zamířil do Mladé Boleslavi. Nyní je zpátky v místech, kde se mu v kariéře nejvíce dařilo.

„Těšil jsem se zpátky a doufám, že se nám opět podaří postoupit. Musíme pro to udělat všechno. Vybavuji si, že v postupové sezoně jsme také prohráli s béčkem Sigmy a nakonec postoupili," usmál se Budínský.

„Pomalinku se rozkoukávám, ale vypadá to na dobrou partu včetně trenérů. Trenéra (Tomáš Hejdušek) znám z Baníku, když jsem občas chodíval pomoct třetiligové juniorce," dodal Budínský, jenž by mohl poprvé do druhé ligy zasáhnout už ve středu, kdy Karviná doma přivítá Táborsko.

Reklama

Související témata: