Hlavní obsah

Ostravský útočník Almási jde do Osijeku, v Baníku končí i Madleňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kádr ostravských fotbalistů dnes zúžily dva odchody slovenských hráčů. Útočník Ladislav Almási odešel na hostování do chorvatského celku NK Osijek, záložník Matej Madleňák se vrací z hostování domů do Ružomberoku. Baník o tom informoval na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Almási v dresu Baníku Ostrava.

Článek

Zatímco krajní záložník Madleňák se v Baníku neprosadil, v Almásim Ostravané ztrácejí autora 23 gólů v 68 zápasech. Almási měl skvostný úvod angažmá ve Slezsku a hned ve své první sezoně nastřílel 16 branek. V aktuální sezoně se ale do základní sestavy přes Abdullahiho Tanka a Filipa Kubalu prakticky neprosadil.

„Je objektivní skutečnost, že Laco na podzim neměl takovou minutáž. Proto se v případě zajímavé nabídky pro všechny strany otvíral prostor pro jednání. A návrh Osijeku byl konkrétní a zajímavý. Zatím jde o hostování do konce sezony a v létě uvidíme,“ řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Ostravané už mohli zaregistrovat obě zimní posily Matúše Rusnáka a Quadriho Adedirana. Baník měl kvůli sporu s nigerijským klubem 36 Lions FC o podíl z odstupného za přestup Muhameda Tijaniho do Slavie blokovány transfery. V minulém týdnu ale mezinárodní federace FIFA vyzvala národní asociaci k opětovnému povolení přestupů.

Reklama

Související témata: