Hlavní obsah

Otec proti synovi. Rodina bude spíš fandit Dynamu, odhaduje zlínský asistent Hellebrand

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O víkendu ho čeká mimořádně speciální zápas. Devětačtyřicetiletý Aleš Hellebrand, který je asistentem hlavního kouče Bronislava Červenky ve fotbalovém Zlíně, bude v nedělním ligovém duelu v Českých Budějovicích stát proti svému synovi Patrikovi, jenž obléká dres tamního Dynama.

Foto: Profimedia.cz

Zlínský asistent Aleš Hellebrand bude v nedělním ligovém duelu stát proti synovi Patrikovi.

Článek

Utkání bude pro oba o to důležitější, že proti sobě nastoupí mužstva z chvostu tabulky nejvyšší soutěže. Čtrnáctí Zlíňané mají jen o bod víc než předposlední České Budějovice. „Je jasné, že tento zápas prožívám o něco víc než ostatní. Pro mě ani pro Patrika to není úplně komfortní situace,“ tvrdí Hellebrand starší, který v minulosti nastupoval jako hráč za Baník a Opavu. Na Slovensku slavil s Petržalkou titul a s bratislavským celkem si zahrál i Ligu mistrů.

Se čtyřiadvacetiletým potomkem je v častém telefonickém kontaktu. „Žádné hecování ale před utkáním neproběhlo. A je jasné, že jsem od Patrika ani neobdržel jakékoliv informace, které by se týkaly jihočeského klubu,“ usmál se.

Aleš Hellebrand má ještě další tři syny, a všichni rovněž hrají fotbal. Jan působí v druholigové Zbrojovce Brno a dvojčata Filip s Tomášem nastupují za zlínskou devatenáctku. Přestože fotbalem všichni žijí, nikdo z nich nebude v Českých Budějovicích přímo na stadionu.

„Mají svoje povinnosti. Nedorazí ani žena. Ale všichni budou střetnutí určitě bedlivě sledovat. A komu bude rodina fandit? Trochu mám obavy, že Patrikovi a Dynamu. Zřejmě lásku vůči synovi a bráchovi upřednostní před manželem a otcem,“ odhaduje Hellebrand s úsměvem.

Ševci sice naposledy podlehli doma v lize Ostravě, avšak se vstupem do jarní části první ligy mohou být i přesto docela spokojeni. Vždyť asi málokdo čekal, že oberou o body druhou Slavii a že porazí v prestižním derby blízkých soupeřů čtvrté Slovácko. Navíc prošli přes Liberec do semifinále tuzemského poháru.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Českých Budějovic Patrik Hellebrand.

Nedělním duelem v Budějovicích načnou fotbalisté z Baťova města sérii zápasů s papírově slabšími soupeři. „Taková utkání jsou však zejména po psychické stránce mnohem náročnější než s favority. Bývají o dost vyhrocenější. Zvlášť když jde oběma týmům o všechno,“ uvědomuje si Hellebrand.

To bude i případ víkendového střetnutí v Českých Budějovicích. Obě mužstva bojují o záchranu a každý bod jim přijde mimořádně vhod. Před jarní částí nejvyšší soutěže mnohými odepisované Dynamo se zaskvělo domácími triumfy nad Baníkem a Olomoucí.

„Na jihu Čech se odehrává podle mého názoru podobný příběh jako nedávno u nás, když přišel s trenérem Červenkou nový realizační tým. Budějovické mužstvo se semklo stejně jako v závěru podzimu my,“ připomněl Hellebrand výkonnostní vzestup Ševců po nuceném odchodu Pavla Vrby.

Doufá, že v neděli budou po utkání Zlíňané spokojenější a on bude mít po závěrečném hvizdu lepší náladu než syn. „Sledovali jsme videa z posledních zápasů Dynama. Víme, jak na něj,“ věří.

Hellebrand starší však hned dodal, že si jeho celek musí dát velký pozor především na rychlé protiútoky Budějovic. „Táhnou je především krajní hráči Šigut s Allim. A náš nadcházející soupeř má také nebezpečné standardky,“ poukázal na hlavní přednosti Jihočechů.

Reklama