Hlavní obsah

Panák bral na Baník sedm lístků, pak rodinu potěšil vítězným gólem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediným gólovým střelcem ostře sledovaného utkání mezi Baníkem a Spartou se ve 49. minutě stal hostující stoper Filip Panák. Byla to za celé utkání jediná přímá střela hostů na ostravskou branku, i tak jim k hubenému vítězství 1:0 stačila.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparťan Filip Panák (vlevo) v souboji s Jiřím Klímou z Baníku.

Článek

„Pro nás to je důležité vítězství. Sice to nebylo tak fotbalové, jak jsme chtěli, ale o to je možná cennější. Ukázali jsme charakter,“ uvedl rodák z přibližně třicet kilometrů od Ostravy vzdáleného Příbora, jenž v Baníku v mládí krátce působil.

V prvním poločase vás Baník přehrával. Na rohy vyhrál 10:0, na přímé střely 4:0. Byl to důsledek vašeho náročného programu a čtvrtečního zápasu ve Skotsku?

Těch zápasů je hodně a v první půli jsme nehráli, jak jsme chtěli. Hodně se na nás projevilo, že jsme ve čtvrtek hráli. Ze Skotska jsme přiletěli v pátek večer a v sobotu odpoledne jsme už jeli do Ostravy. Ale na druhou stranu je třeba říct, že Baník hrál v první půli velice dobře. Přehrával nás kombinačně po stranách i středem hřiště. Měli jsme to složité, druhou půli jsme to trochu zlepšili. Řekli jsme si v poločase, jak trochu jinak napadat, to jsme zlepšili a naštěstí jsme dali gól ze standardky.

Při té vaší gólové hlavičce jste tam byl poměrně sám, že?

Byl jsme z toho i překvapený. Protože před prvním rohovým kopem mě hlídali osobně, pak už ne. O to jsem to měl jednodušší. Birma (Birmančević) to dobře kopl, a mně už stačilo si balon najít, poslat ho do sítě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparťané se radují z gólu v Ostravě.

Po náročném zápase v Glasgow je výhra na Baníku asi hodně cenná, souhlasíte?

Tady se nehraje lehce, hlavně větším týmům. Přijde hodně lidí a Baník hraje opravdu dobře. Pro nás to je důležité vítězství. Sice to nebylo tak fotbalové, jak jsme chtěli, ale o to je možná cennější. Ukázali jsme charakter.

A pro vás osobně? Jste odsud nedaleko z Příbora.

Byla tady rodina, bral jsem sedm lístků. Ale myslím, že Bary (Miroslav Baranek, vedoucí mužstva Sparty), který je z Havířova, jich bral ještě více.

Poměrně dost jste kouskovali hru. Nikam jste nespěchali. Bylo to záměr, jak otupit tlak Baníku?

Tak hraje každý. Přijeli jsme tady pro tři body, ale máme v nohách dvaadvacátý zápas nebo kolikátý v sezoně, takže je to pro nás každý týden složitější. Přijedeme do Ostravy, pro kterou to je zápas roku a není úplně jednoduché tu hrát. Ale to přerušování vyplynulo spíše ze situace.

Pomohlo vám, že byl zápas ve druhém poločase přerušený i kvůli dýmovnicím?

To už jsme vedli 1:0 a hrálo se nám lépe. Věděli jsme, že když tam šli dva jejich vysocí hráči, že to bude jednodušší. Že budou centrovat, což jsme si pohlídali. S tím devítiminutovým nastavením se hrálo trochu déle než normálně, ale možná si to zasloužilo ještě delší prodloužení.

Reklama

Související témata: